Універсальне блюдо! З заготовки можна зробити котлети, тефтелі з підливою або просто заморозити в морозилці для фрикадельок в суп.
Інгредієнти
куряче філе – 2 шт. | |
рис – 4 ст. л. | |
зелень – за смаком | |
яйце – 1 шт. | |
сіль, перець – за смаком | |
борошно – 3 ст. л. | |
соняшникова олія – 4 ст. л. |
Швидко приготувати легкі курячі котлетки з рисом – смачні, ніжні і ситні. Відмінна ідея на вечерю з улюбленим гарніром або салатом, їх просто обожнюють діти.
Покроковий рецепт
Готуємо інгредієнти. Я використовувала заморожене куряче філе, заздалегідь розморозила.
Ріжемо філе невеликими шматочками, подрібнюємо в фарш з допомогою блендера (м’ясорубки -у кого що є). Можна використовувати вже готовий фарш, куплений в магазині.
Вже відварений рис. промитий, висипаємо в миску. Додаємо туди наш фарш, 1 яйце, зелень. Ретельно все перемішуємо, солимо, перчимо, додаємо улюблені приправи.
Тим часом ставимо розігріти сковороду, додаємо олію для смаження. Мокрими руками формуємо кульки, валяем їх у борошні і викладаємо на розігріту сковорідку. Кришкою не закриваємо, смажимо до золотистої скоринки. Перевертаємо на інший бік і накриваємо кришкою.
Котлетки майже готові. Якщо ви хочете зробити тефтелі з підливою, зараз можна додати до котлетами томатну пасту, помідори, зелень, спеції, трохи води і тушкувати на маленькому вогні. Можна зробити підливку сметанную або з грибами.
Залишився фарш за бажанням скачати в кульки, викласти на дощечку і в морозилку – заготовки на фрикадельки в суп.