Дрібно нарізати ріпчасту цибулю, натерти на крупній тертці моркву, нашаткувати маленькими кубиками кабачок або баклажан. Видавити часник в чеснокодавилке.
Розігріти олію в глибокій жаровні, обсмажити спочатку цибулю і часник, потім додати туди ж моркву і кабачки.
Розвести томатну пасту невеликою кількістю води і влити її в овочі. Тушкувати все разом на слабкому вогні під кришкою 10 хвилин.
Влити в жаровню воду і довести до кипіння. Посолити за смаком.
Всипати макарони, дати закипіти, зменшити вогонь і варити 5 хвилин під кришкою.
Порізати зелень петрушки і кропу. Покласти її в жаровню з макаронами, додати туди ж хмелі-сунелі, лавровий лист, і при необхідності, цукор.
Дати знову закипіти і залишити постояти під кришкою 5-10 хвилин. За цей час макарони повністю дійдуть до готовності і добре просочаться всіма ароматами і смаками овочевий підливи.
Подавати в порційних тарілках, прикрасивши порізаною зеленню.