Манти з гарбузом

Манти з гарбузом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Історична гарбуз

Потрапила гарбуз до нас з Америки, завіз її до Європи Христофор Колумб. Незабаром її оцінили кухарі і господині всього світу за її смакові якості, значні розміри. Зростає гарбуз повсюдно і дає дивовижних розмірів плоди, від зовсім невеликих, розміром, як м’яч і до 300 кг. звичайно Така рідкість, але все ж зростає до таких розмірів (залежно від сорту). У минулих століттях з неї майстрували щось типу глечиків, з толстокорых сортів видовбували м’якоть, сушили і користувалися, як ємністю для води.
Достовірно невідомо, скільки років цій страві і хоча, це вважається національної узбецькою кухнею, але все таки історія йде корінням глибоко в Китай, а в перекладі слово «маньтоу»– як голова з начинкою. Узбекистан, Азія, Туреччина, Башкирія, Татарстан і інші народності вважають їх своїм традиційним блюдом. Кожна країна вважає манти своїм національним блюдом. Загалом вони схожі між собою, але тим не менш виходять вони різні за смаком і залежить це і від складу начинки, борошна і звичайно господині (господаря) на кухні.
З одного гарбуза можна приготувати кілька страв. Це рагу, суп-пюре, пареная, смажена, маринована, це пироги і запіканки і навіть варення.
Але в цій статті ми розповімо саме про рецепті мантів з гарбузом.
Років 10-15 тому про гарбуз незаслужено забули і марно. Дивовижний і універсальний овоч! Особливо для дитячого і дієтичного харчування.
До речі, правильно вимовляти саме манти, але ніяк не манти.
Хінкалі, равіолі, вареники, пельмені-всі вони родичі між собою.

Спробуйте манти з гарбузом і вони часто будуть присутні на вашому святковому столі

манти з гарбузом

Манти, це «великі пельмені» зварені на пару в спеціальній каструлі – мантышница або мантоварка, манти–казан, каскана, пароварка. В нижній каструлі знаходиться вода, потім на неї ставлять у кілька ярусів алюмінієві «підставочки» з отворами, через які проходить гарячий пар. За один раз можна зварити кілька порцій, це залежить від розміру мантышницы від 25-40 шт.

Класична начинка–м’ясна, переважно з баранини, але можуть бути і інші сорти м’яса, птиці, на все ваша фантазія! Вони можуть бути картопляні з цибулею і салом або ж замість сала можна додати шматочок вершкового масла для соковитості, картопля з м’ясом і цибулею. Манти гарбузом і м’ясом, але начинка з гарбуза, це неймовірно смачна їжа! (пропорції вибирайте по смаку)

Манти з гарбузом – вам здається, що це не смачно? Але варто спробувати це блюдо і воно залишиться у вашому святковому меню на довгі роки!

Саме правильне приготування фаршу – дрібно рубане, але можна вблагати нарізку м’яса, пропустити його через м’ясорубку з самою крупною решіткою. Манти бувають відкриті(ледачі) і закриті(щільно залепленный верх)
За рахунок того, що приготування відбувається на пару, калорійність страви значно знижується, особливо, якщо це ще і вегетаріанська начинка. Подавати манти можна з різними соусами – кетчуп, сметана з кропом, гірчиця, часниковий соус і багато інших.

Манти з гарбузом покроковий рецепт з фото
Складного в їх приготуванні нічого немає. Впорається будь-яка господиня.
Готуються вони з прісного, схожого на пельменний тісто. Це найдавніше національне східне блюдо, нічим не поступається і навіть почасти смачніше мантів з м’ясом!

Покроковий рецепт