Манти з гарбузом

Манти з гарбузом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.




1.Фарш:
гарбуз нарізати дрібними кубиками-0.5 см
дрібно нарізати цибулю-0,5 см
сало свиняче також нарізати дрібними кубиками-0,5 (або ж додати замість свинячого сала курдючне)
цукор(якщо гарбуз не солона, то додати приблизно 1-2 чайних ложок)
Сіль, перець (за смаком)
PS. Якщо у вас манти м’ясні, то, звичайно ж, м’ясо краще злегка підморозити, щоб його зручніше було різати. Але в нашому випадку‒це манти з гарбузом, а значить заморожувати нічого не потрібно.




2.Тісто:
тісто на манти заводять як на пельмені, тільки трохи слабші.
У глибоку миску влити близько 400 гр (2 склянки) води, додати сіль і вбити яйця, трохи збовтати і додавати порціями борошно, попередньо її просіявши. Гарненько вимісити і покласти в целофановий пакет, щоб воно стало еластичним.

3.Коли тісто «достигло» відрізаємо шматок і формуємо ковбаску (як на пельмені) ріжемо на шматочки трохи більше, ніж на пельмені і припылив борошном обидва зрізу розкачуємо коржі приблизно з долоню. Ще варіант–розкачати великий тонкий коло з тіста і видавити формою кружечки, відповідні за розміром, наприклад невеликий пиалой. В цьому випадку всі манти буде рівні, однакові за розміром.


4. У розкачані тонкі коржі покласти приблизно одну повну столову ложку начинки і з’єднати між собою в центрі 4 краї тіста, потім кожні двох країв з’єднати між собою, а в серединці зробити”шовчик” з тіста. Вийде подобу круглого конвертика.
ps. Манти допускається ліпити різних форм, не обов’язково саме так, як розказано в цьому рецепті. Їх можна зліпити і у вигляді зав’язаного мішечка, вони можуть бути трикутні або з красивими “шовчиками” у вигляді листочка, або кіски, або у вигляді відкритих біляшів.

5.Перед тим, як покласти готові манти в каструлю, потрібно змастити поверхню ярусу рослинним або іншим маслом (щоб манти не прилипли до його поверхні, і їх не довелося віддирати від решітки, тим самим порвавши мант і виливши з нього весь сік). Інший варіант – вмочити низ манта в масло.
Користь цієї страви:
Манти з гарбузом рекомендовані людям, у яких хвора печінка, шлунково-кишкового тракту, які дотримуються дієти. Також манти з гарбузом покращують серцево‒судинну систему організму.
Протипоказання:
обмежити вживання мантів людям з підвищеною масою тіла. Тому що з’їсте дуже багато:-)
Адже все геніальне просто, легко, а в даному випадку, ще й дуже смачно!