Медовий торт від Бабусі

Медовий торт від Бабусі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Три яйця збиваємо з трьохсот грамами цукру до утворення однорідної спіненої маси.

Кладемо туди 50 гр. олії, додаємо 10 гр. соди і 220 гр. текучого меду. Змішуємо інгредієнти.

У невелику ємність набираємо воду, ставимо на вогонь і чекаємо моменту, поки вода почне кипіти.
Після закипання, зверху ставимо посуд із заготівлею тесту, і залишаємо на п’ятнадцять хвилин. Тісто за цей час збільшиться в об’ємі приблизно в два рази.

Після цього, не забираючи нічого з плити, додаємо в заготовку для тіста 30 гр борошна. Перемішуємо і залишаємо на плиті ще 5 хвилин.

Після чого, прибираємо отриману заготовку для тесту з плити і змішуємо з залишилася масою борошна. В результаті у нас виходить тісто, яке легко відстає від рук.

Тепер його необхідно розділити на 8 рівних частин і прибрати в холодильник на тридцять хвилин.


В цей час займемося приготуванням крему.
Для цього візьмемо чотириста грам вареного згущеного молока і двісті грамів масла. Згущене молоко потрібно відварити напередодні, або купити вже готову (але якщо варити самостійно, виходить смачніше). Змішаємо інгредієнти ретельно і залишимо на столі.


Почекавши певний час, витягуємо підморожене тісто і розгортаємо коржі. Випікаємо кожен корж окремо в духовій шафі при ста вісімдесяти градусах за три хвилини.
Якщо коржики вийшли не зовсім рівними, акуратно обрізаємо по краях.

Збираємо наш тортик, шляхом нанесення отриманого крему на кожен корж. Прикрашаємо верхній шар на свій розсуд. У мене це горіхи, шоколад і виноград.
Щоб Медовенький як слід наситився кремом, йому необхідно трохи “відпочити”. Для цього можна потримати деякий час у приміщенні, а потім поставити в холодильник на вісім – десять годин.