Минтай запечена в духовці з овочами під сирно-сметанним соусом

Минтай запечена в духовці з овочами під сирно-сметанним соусом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.




Ріжемо півкільцями цибулю і підсмажити на сковороді. Поки цибуля нудиться, на великій тертці натираємо моркву і додаємо до цибулі.



Додаємо до овочів зелень, придавлюємо часник ножем на обробній дошці, щоб був аромат і дрібно рубаємо, теж додаємо в сковороду.


До тушкованих овочів додаємо сметану (у мене густі домашні вершки, тому я трохи розбавила молоком і размешала до однорідної маси), розмішуємо і протушиваем з овочами, обов’язково солимо.




Наші овочі готові, моєму філешку минтая, розрізаємо на дві частини, виходить 6 порцій. Змащуємо рослинним маслом деко (у мене скляна форма), розкладаємо філешку і на нього овочі в сметанному соусі. Ріжемо кільцями лимон і викладаємо зверху.





Ставимо в розігріту духовку на 230 градусів на 25 хвилин (тільки дивіться, щоб не пригоріла риба), щодо готовності, можна зменшити температуру.
За 10 хвилин до вимикання, натираємо на крупній тертці сир і викладаємо зверху. Ще 10 хвилин в духовці, виймаємо, ріжемо на частини, прикрашаємо зеленою цибулею і зеленню і ласуємо!

Це МЕГА….! А ароматище, ммм…)