У мене довго не виходили ніжні котлети. Але одного разу я підгледіла, як готує їх моя бабуся. І диво – все вийшло! Ділюся секретами з вами.
Інгредієнти
Фарш – 400 гр. У мене яловичина зі свининою | |
Батон – 5 скибок | |
Яйце – 1 шт. | |
Часник – 3 зубчики | |
Цибуля – 1 шт. | |
Перець – щипотка | |
Сіль – щипотка | |
Масло – 20 мл |
Готувати просто і досить швидко, але буде багато етапів.
Покроковий рецепт
Що мені подобається в цьому рецепті – інгредієнти практично завжди є вдома. Не знаєш що приготувати – готуй котлети. Ставлю розморожуватися фарш. Починаю підготовку інших компонентів.
Відразу очищаю батон від кірочок. М’якуш ділю на шматочки і заливаю молоком. Хліб повинен добре просочитися.
Цибулю і часник перемолоти на блендері. Дуже дрібно.
Фарш розморозився. Додаю в нього батон. Хліб потрібно прямо розтерти в кашу. Розбиваю яйце, сиплю сіль і перець. Додаю перемелені цибулю і часник. Все добре перемішую.
Розігріваю на сковороді олію. Викладаю котлети. Без панірування, борошна та іншого. Котлети я роблю різних розмірів – для дітей поменше.
Котлети підсмажилися з одного боку. Перевертаю. Роблю це акуратно двома ложками. Фарш дуже ніжний, і від дерев’яної лопатки може розвалитися.
Наливаю в сковороду трохи води, накриваю кришкою. Зменшую вогонь до 4-5. Смажу ще хвилин 35. Періодично перевіряю, щоб вода не википіла і котлети не підгоріли. І ось – ніжні котлети готові. Кличу сім’ю на обід.