Ніжне м’ясо по-французьки з лісовими грибочками під сиром
Інгредієнти
Куряче філе – 200 гр. | |
Вершкове масло – 50 гр. | |
Гриби (маслюки, білі) – 200 гр. | |
Цибуля – 2 шт. | |
Твердий сир – 75 гр. | |
Майонез – 50 гр. | |
Сіль – 1 ч. л. | |
Перець чорний мелений – 1/2 ч. л. | |
Чебрець – 3 шт. (гілочки) | |
Орегано – 1 / 2 ч. л. |
Ніжна запечена куряча грудинка під шубкою з грибів, сиру та соусу… Таке воно – м’ясо по-французьки. Куряче м’ясо відмінно поєднується з грибочками і сиром, просочується вершковим смаком грибочків і майонезного соусу.
Щоб зробити м’ясо більш незвичайним і смачним, я замінила звичні печериці на мікс з білих грибів з маслюками. Такі грибочки додадуть страві неймовірний аромат і смак. Лісові гриби розкривають свій смак в тандемі з вершковим маслом, а сир і соус додають блюду ніжності і вершкового смаку. Я використовувала гриби заздалегідь заготовлені з ранньої осені. Гриби заздалегідь відварені і заморожені. Якщо ви теж використовуєте заморожені грибочки – варто розморозити при кімнатній температурі і проварити протягом декілька хвилин. Далі віджати зайву вологу і використовувати для обсмажування. Якщо лісові гриби сирі – відваріть їх близько години, а от печериці не потрібно відварювати – відразу надсилайте їх готується з вершковим маслом. Спробуйте такий варіант м’яса по-французьки з лісовими грибами – і вас здивує поєднання ніжних смаків і ароматів!
Покроковий рецепт
Гарненько вимити м’ясо, цибулю почистити і відварити лісові гриби. Краще всього підійдуть білі та маслюки. Гарненько віджати рідину і дати до грибів стекти. Якщо використовуєте печериці – відварювати гриби не потрібно.
Нарубаєте м’ясо на шматочки середньої товщини. Найкраще м’ясо нарізати проти м’ясних волокон, щоб шматочки не були сухими, а залишалися соковитими.
Відбийте м’ясні стейки молоточком, використовуючи харчову плівку, щоб не пошкодити м’ясо. М’ясо посоліть, поперчіть, посипте орегано і чебрецем.
Нашаткуйте дрібно маслюки. Нарубаєте одну цибулину дрібними кубиками.
Відправити грибочки обсмажуватися на сковороду з додаванням вершкового масла. Посолити маслюки і поперчити за смаком.
Нашаткувати цибулю тонкими кільцями.
Натерти сир на крупній тертці. Найкраще підійде кантрі, російський або чеддер. Можна використовувати моцарелу – так страва буде дуже ніжним. У такому випадком, розріжте моцарелу на невеликі кружечки.
Починаємо формувати м’ясо по-французьки. Змащуємо скляну жароустойчивую форму або на деко рослинним маслом. Викладаємо шматочки м’яса плотненько один до одного, адже м’ясо ще зменшитися в розмірі.
Поверх м’яса розкладаємо кружальця цибулі. Викладаємо остиглі грибочки щільненько на кожен шматочок.
Покриваємо кожен шматочок сіточкою майонезу. Якщо хочете зробити страву більш дієтичним – замініть майонез на сметанку.
Засипаємо блюдо натертим сиром. Відправляємо м’ясо в духовку приблизно на півгодини при температурі 200 градусів.
За бажанням, готову страву посипаємо зеленню і можна подавати до столу гарячим. Приємного апетиту!