Дуже цікаве м’ясне блюдо, яке внесе різноманітність в повсякденне меню. Вже сама назва ташкентського страви викликає цікавість, насправді приготувати його дуже просто.
Інгредієнти
баранина – 300 г | |
яловичина – 300 г | |
борошна – склянка | |
вода – 1 склянка (200 мл) | |
яйце – одне | |
масло (беруть рослинне) – 3-4 ст. ложки | |
цибуля ріпчаста – дві цибулинки | |
сіль – за смаком | |
зелень – за бажанням | |
чорний перець – за бажанням |
Нарин готовий – обов’язково варто спробувати приготувати для сімейного вечері. Задоволеними залишаться усі від ситної трапези. Нарым обов’язково подається з ковбаскою. Бульйон подається за бажанням.
Покроковий рецепт
1. Вибраний шматок м’яса, заливають холодною водою і готують до м’якості, підсолюємо воду для варіння.
2. З борошна, яйця і замішують досить круте тісто.
Спочатку в воді розчиняють сіль і додають яйце, все добре перемішують. Потім додають необхідну кількість борошна і замішують круте тісто. Обкладають тісто вологою тканиною і дають йому постояти протягом 30 хвилин.
3. Відпочиле тісто розкачують, нарізають тонкими смугами шириною 3-5 див. Відварюють тісто окремій каструльці, потім відкидають на друшляк і дають стекти зайвій воді. Варене тісто перекладають в каструльку і промащують маслом.
4. Потім складають змащені маслом смуги тіста і шаткують їх найтоншої соломкою.
5. Цибулю очищають і дрібненько нарізають.
6. Варене готове м’ясо нарізають смужками, дуже-дуже дрібно. З’єднують м’ясо, цибулю разом з тестом і перемішують.
7. Викладають нарин на велике блюдо гіркою. Приправляють чорним меленим перцем. Прикрашають страву цілим перцем і зеленню.
8. Нарин можна їсти окремо, запиваючи залишилися ароматним бульйоном, а можна перекласти в бульйон, перемішати і їсти так. Приємного апетиту!