Ніжна куряча буженина

Ніжна куряча шинка – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пряна куряча буженина стане ідеальний дієтичним доповненням до снэкам або хлебушку для перекусу.

Інгредієнти

Куряча грудинка – 1 шт.
Часник – 5 шт. зубчиків
Паприка – 1 ч. л.
Перець чорний мелений – 1/2 ч. л. за смаком
Сіль – 1/2 ч. л. за смаком

Як приготувати Ніжна куряча буженина

Буженина – страва дуже просто і дуже смачне. Цей рецепт підійде для перекусів на швидку руку, коли за мінімум часу можна дістати з холодильника м’ясо і зробити ситний бутерброд. Але це ще й дуже корисна буженина, так як у своєму рецепті я використовую найменш жирне м’ясо – курячу грудинку, а з допомогою фольги і паприки воно зберігає соковитість і разом з часничком перетворюється в красиве, поживне і корисне доповнення до снэкам і бутербродів. Це відмінний і поживний заряд білків для поповнення енергії і сил. Готується така буженина всього годину, а от може зберігатися в холодильнику до трьох днів, щільно загорнута у фольгу.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для курячої буженини. Гарненько вимийте курячу грудинку і звільніть від зайвих плівок. Очистіть часник і розріжте на половинки.

Вимите куряче філе ретельно натерти сіллю і меленим перцем.

Натріть грудинку меленою паприкою як зовні, так і всередині.

Проробіть кілька розрізів уздовж грудинки. Помістіть в розрізи зубчики часнику, а також в серединку курячого філе.

Ретельно оберніть куряче філе металевою фольгою для запікання. Надішліть грудинку запікатися в духовці при 200 градусах близько години. За десять хвилин до готовності розгорніть фольгу, щоб м’ясо красиво підрум’янилося.

Дати грудинці повністю охолонути, знову закривши щільно фольгу. Після охолодження курячу буженину можна нарізати і подавати до столу. Приємного апетиту!