Вишукане блюдо зі свинини, запеченої з яблуками і цибулею в духовці, ідеально підійде для святкового столу.
Інгредієнти
вирізка свиняча – 2 шт. по 400 г | |
великі яблука кисло-солодких сортів – 2-3 штуки | |
будь-які приправи для страв із свинини – за смаком | |
солодка гірчиця – півтори ст. ложки | |
мелкомолотая сіль кам’яна – за смаком | |
цибуля ріпчаста – 1 головка |
Вишукане блюдо зі свинини, запеченої з яблуками і цибулею в духовці, ідеально підійде для святкового столу.
Яблука краще вибирати кисло-солодкі, так як вони додадуть м’ясу ще більшої пікантності і ніжність.
Покроковий рецепт
Промити дуже ретельно свинячу вирізку і викласти її на блюдо або паперовий рушник.
Коли м’ясо трохи підсохне, посипати його з усіх боків сумішшю спецій, трав і солі, потім змастити гарненько солодкою гірчицею і перекласти в вогнетривке блюдо або сковороду.
*Можна викладати відразу на фольгу, ну краще все-таки взяти блюдо… Справа в тому, що в процесі готування з яблук і свинини буде активно виділятися сік і якщо фольга порветься, сік витече. А нам дуже важливо, щоб він залишався всередині і не витікав, так як м’ясо, приготоване в ньому, буде більш соковитим. І якщо ви візьмете вогнетривку форму, сік залишиться у формі…м’ясо вийде, то що треба.
Всі промиті яблука розрізати навпіл, видалити серцевину і нарізати шматочками, розкласти їх поруч із свининою.
Ріпчасту цибулю почистити, нарізати на частини, викласти до яблук.
Потім загорнути страву у фольгу (або відразу фольгу з м’ясом і яблуками, якщо ви не вирішили скористатися вогнетривким стравою). Загорнути потрібно таким чином, щоб не залишилося ні одного отвору.
Перекласти форму зі свининою та яблуками, загорнуту у фольгу в духовку і запікати компоненти приблизно 1 годину при 180 градусах. Готовність перевіряйте самі. Якщо зробити прокол в м’ясі і витікати прозорий сік, м’ясо готове. А якщо сік буде рожевим, готуйте ще. Якщо соку немає –ви, на жаль, пересушили м’ясо.
Подавати приготовану соковиту свинину в яблуках з яким-небудь легким гарніром або овочевим салатом.