Для хрусткої скоринки посипте вже готовий рулет тертим сиром і поставте його в духовку на 10 хвилин – крім аромату, Ви ще отримаєте приголомшливий смак!
Інгредієнти
Кабачок – 0,5 кг | |
Яйця – 3 шт. | |
Твердий сир – 300 грам У мене домашній сир | |
Сіль – за смаком | |
Борошно – 100 грам | |
Базилік – 1 ч. ложка | |
Кріп – 1 пучок У мене заморожений | |
Часник – 1 велика головка |
У пошуках рецептів правильного харчування і бажання нагодувати свого сынулю таким корисним сиром і не менш потрібним для організму овочем – кабачком, я нарешті знайшла рецепт рулету з кабачка з сиром. Звичайно, довелося внести корективи у рецепт і трохи його удосконалити. Результат приголомшливий – мої чоловіки за обидві щоки хомячут, не згадуючи про нелюбимому сирі)
Хоча насправді кабачковий рулет підійде не тільки котрі худнуть Леді і малюкам, його можна презентувати на легкий сніданок як самостійне блюдо, а можна в якості доповнення до гарніру. Рулет простий у приготуванні, практично з тих продуктів, що є в холодильнику. І беручи за основу кабачок, можна включити фантазію і зробити будь-яку начинку! Готові записувати рецепт?! Тоді поїхали!
Покроковий рецепт
Приготування рулету умовно ділю на 2 частини: основа і начинка. Починаємо з основи: натираємо на крупній тертці кабачок, добре віджимаємо (дуже важливо прибрати зайвий сік, щоб рулет не поповз в духовці) і до тертому кабачка додаємо просіяне борошно, 2 яйця, базилік (Ви можете будь-які спеції і перець. У мене їсть синуля, тому був обережним з добавками) і сир, попередньо натерши його на дрібній тертці. Всі інгредієнти перемішуємо і як би вимішуємо тісто, воно повинно вийти як густа сметана.
Далі деко застеляємо пергаментом (у мене силіконізований, у кого є силіконовий килимок – ідеальний варіант), змащуємо олією і викладаємо наше тісто на деко, добре утрамбовуючи і розкладаючи по всьому листу, і в розігріту духовку на 200 градусів на 25 хвилин.
Поки рулет готується, “чаклуємо над начинкою)
Сир (у мене домашній) віджимаємо, зливаємо воду перетираємо через сито (або ні – Ваше бажання), до нього додаємо яйце, кріп (у мене заморожена), сіль і натертий часник на дрібній тертці. Все це перемішуємо і відставляємо.
Виймаємо з духовки готову основу з кабачка, переносимо пергамент з рулетом на рушник і звертаємо рулетом, потім розгортаємо і знімаємо готову основу з пергаменту. Намазуємо готовою начинкою, знову загортаємо – в ідеалі у фольгу, у мене пергамент. В духовці має просмажиться ще 20 хвилин. За 10 хвилин до того, як витягнути, присипаємо тертим сиром і отримуємо ароматний кабачковий рулет з сирною начинкою під сирною скоринкою.
Приємного апетиту!