.
Інгредієнти
Листкове тісто – 500 г | |
Цибуля червоний – 5 головок (салатний) | |
Часник – 2 – 3 зубчики | |
Рослинна олія – 2 столові ложки | |
Вершкове масло – 50 г | |
Сіль – щіпка | |
Вино – 100 мл | |
Овочі – будь-які | |
Оливкова олія – 2 столові ложки | |
Чебрець – 2 – 3 гілочки |
Овочі можна використовувати будь-які, по сезону. Я готувала з цукіні, баклажаном, болгарським перцем і помідором. Помідорами в даному рецепті не слід захоплюватися, так як тісто вашого пирога може від них «відволожитися». Готується все гранично просто. Тісто я беру готове листкове. Для змащування пирога я використовую смажений на рослинній / вершковому маслі цибулю і часник (ще краще використовувати оливкову, виходить ну дуже ароматно). Всі овочі тоненько нарізати на тертці Бернер і викладаються на тісто. Можна викласти овочі по діагоналі, хвилями або будь-яким малюнком. Все, випікаємо :-). Зберігати пиріг з овочами краще всього в холодильнику. Після розігріву на наступний день не втрачає своїх первинних смакових якостей.
Покроковий рецепт
Як я вже писала, ви можете використовувати овочі на свій смак. Я брала за основу цукіні, помідори, жовтий перець і баклажан. Всі овочі помити, натерти на тертці Бернер (на фото викладаю цукіні). Баклажани я б порадила нарізати і замочити на 10 хвилин у підсоленій воді, виклавши зверху вантаж. Це робиться для того, щоб вони не горчили.
Цибулю почистити, нарізати півкільцями. Часник дрібно порубати.
Розігріти сковороду з 2 – ма столовими ложками рослинного масла. Обсмажити на олії півкільця червоного цибулі. Через 2 – 3 хвилини закинути рубаний часник і 30 – 50 г вершкового масла. Смажити 5 хвилин, постійно помішуючи, так як цибуля не повинен пригорати. Влити 100 мл червоного вина, і збавивши вогонь, тушкувати до випаровування всієї рідини. Повинно вийти цибульне пюре. Зняти з вогню, остудити.
На деко, вистелений пергаментним папером, викласти розкатане тісто. Тісто змастити цибульним пюре, відступаючи від краю на пару сантиметрів.
Потім викласти в довільній формі овочі (трохи з нахлестом), нарізані тонким шаром. (Якщо ви баклажани вимочували, обов’язково їх обсушіть. Інакше мокрі баклажани «размочат» тісто).
Краї тіста защипнути / загорнути всередину. Зверху все овочі збризнути оливковою олією (обов’язково, інакше овочі стануть після випікання сухими) і посипати листочками свіжого чебрецю. Випікати пиріг на середньому рівні в розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 – 40 хвилин або до готовності.
Подавати пиріг з овочами до столу можна і теплим, і холодним. Приємного апетиту!