Запропонований варіант овочевого салату відмінно впишеться у ваше пісне меню. Основні інгредієнти салатного страви – варені коренеплоди і мариновані гриби-опеньки.
Інгредієнти
Картопля – 3 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Мариновані опеньки – 150 гр | |
Олія – за смаком | |
Сіль – за смаком | |
Перець чорний мелений – за смаком |
Для приготування пісного салату спочатку потрібно заздалегідь відварити коренеплоди. У нас це картопляні плоди і морква з грядки. Дані інгредієнти добре промиваємо від забруднень, не очищаємо, а відразу перекладаємо в каструлю і заливаємо водою. Варимо картоплю і моркву. Готовність перевіряємо виделкою. Перетравлювати не варто. Відварені компоненти овочевого салату після того, як вони охолонуть, очистити. Далі можна приступити до складання овочевого салату.
Покроковий рецепт
Готуємо миску. На обробній дошці нарізаємо у формі кубиків очищений варену картоплю. Нарізку перекладаємо в миску.
Аналогічним чином робимо і з морквою. Кубики моркви приєднуємо до картопляної нарізці.
Очищаємо ріпчасту цибулину. Подрібнюємо інгредієнт тонкими півкільцями. Викладаємо цибулю до решти інгредієнтів.
Якщо є необхідність, промиваємо мариновані грибочки. Нарізаємо їх шматочками трохи менше. Додаємо в миску.
Інгредієнти овочевого салату приправляємо сіллю за смаком і меленим перцем. Заправляємо рослинною олією і перемішуємо.
Пісний овочевий салат готовий до подачі на стіл. Приємного всім перекусу!