Помідори вимити, обшпарити окропом і зняти шкірку, нарізати великими кубиками. Цибулю і часник почистити, подрібнити. Перець нарізати невеликий соломкою. М’ясо криці і яловичини промити, обсушити, нарізати невеликими кубиками. Філе кальмара промити, очистити, нарізати кільцями. Мідії помити, обсушити.
Моркву почистити, нарізати кубиками. Селера вимити, струсити воду, нарубати.
У сковороді розігріти олію, по черзі обсмажити протягом 4-7 хвилин м’ясо, мідії, кальмари. Продукти зберігати в теплі.
У тій же сковороді на маслі згасити цибулю і часник (близько 5 хвилин), додати моркву, листя селери і перець. Посолити, поперчити, всипати шафран і паприку.
Рис промити, викласти в сковороду з овочами, залити бульйоном (або водою). Варити протягом 25-30 хвилин на слабкому вогні.
Поверх шару рису викласти м’ясо, мідії і кальмари, прикрити сковорідку фольгою і запікати паелью в духовці, розігрітій до 200 С протягом 15 хвилин.
Подавати блюдо до столу гарячим, полив лимонним соком за смаком. Приємного апетиту!