Обов’язково при запіканні використовуйте форму з бортами, щоб фіксувала яблука, інакше вони розповзуться.
Інгредієнти
Яблука – 7 шт. | |
сир – 3-4 ст. л. | |
мед – 1 ст. л. | |
горіхи волоські – жменя за смаком | |
кориця – 1 ч. л. |
Зима, хочеться закутатися в плед, випити гарячого чаю та з’їсти чогось смачненького. Але щоб навесні не жаліти і з плачем і жалем не дивитися на себе в дзеркало, пропоную смачний і корисний десерт. У складі тільки корисні продукти.
Варіантів приготування дуже багато, можна додавати інгредієнти і змінювати склад начинки.
В рецепті замість цукру використовуємо мед, не бійтеся його запікати, хоч у багатьох джерелах пишуть, що мед не можна піддавати великим температур і т. д. і т. п, але насправді це міф, його корисність не зменшується.
Покроковий рецепт
Яблука вимити, обсушити. Зрізати верхівку (капелюшок), очистити серединку, але дно повинно бути товстим близько 1 див. Яблука брала середнього розміру, щільної структури.
Для приготування начинки змішати сир, горіхи (нарізати), корицю та мед. Можна додати родзинки, чорнослив, фініки, абсолютно будь-які сухофрукти.
Нафарширувати яблука начинкою і закрити капелюшками. Помістити у форму і відправити в духовку при температурі 200 градусів на 30-40 хвилин.
Виймаємо з духовки і чекаємо коли охолонуть. Не залишайте в духовці після приготування навіть якщо вона вимкнена, процес приготування буде продовжуватися і яблука можуть перетворитися на кашу.
Приємного апетиту!