Страва Української кухні не складний у приготуванні, дуже соковите і ароматне. Добре в свята і просто в будні всім любителям м’яса з овочами.
Інгредієнти
солодкий перець – 1 кг | |
філе курки – 0.5 кг | |
баклажани – 0.5 кг | |
рис – 100г довгий | |
соняшникова олія – 100гр | |
яйце – 1шт | |
томатна паста – 1ст.л. | |
вода – 0.5 л | |
лавровий лист – 2шт | |
зелень петрушки – за смаком | |
сіль – за смаком | |
кріп – за смаком | |
базилік – за смаком | |
куркума – за смаком | |
часник – 3 зубчики | |
морква – 2 шт середнього розміру | |
ріпчаста цибуля – 2шт великі |
Фарширований перець – одна з улюблених страв української кухні, а також моєї родини. В класичний рецепт цієї страви входять перець, фарш і рис. Я готую незвичайний варіант цієї страви, а саме, додаю баклажани і смажене м’ясо. Блюдо дуже соковите, маленькі шматочки м’яса, оточені соковитими овочами в перці, створюють неповторний смак, а аромат страві додає чудовий набір спецій і зелені. Цим рецептом навчила мене бабуся, завжди готуємо його як на свята, так і в будні. А який аромат!!!
Покроковий рецепт
1. Підготовка овочів і м’яса. Всі овочі мою і очищаю від шкірки, у перцю вирізаю серцевину. Курочку, ріжу шматочками як можна дрібніше, цибулю розрізаю навпіл і нарізаю дрібними півкільцями, моркву натираю на тертці середнього розміру. Свіжу зелень дрібно рубля, суху кришу руками.
2. Ставлю варити рис, і поки ріжу овочі, він вже буде готовий. Для цього, беру півсклянки рису і дві склянки води і варю 5 хвилин в каструлі на повільному вогні, потім проціджую через сито, щоб злити воду.
3. Готую м’ясо, беру сковороду, додаю трохи соняшникової олії і обсмажую цибулю до золотистого кольору, потім у нього додаю порізану курочку і смажу, поки не випарується рідина з м’яса. В кінці смаження кидаю подрібнену зелень кропу, базиліка, куркуми і сіллю за смаком. Коли у мене немає, свіжої зелені, додаю сушену, так як я люблю всякі травички, додаю велику дрібку
4. Переходимо до підготовки заправки-фаршу. Почищені баклажани, ріжу шматочками товщиною 1см і викладаю їх на деко, злегка змащуючи його олією. Нагріваю добре духовку до 170% і запікаю баклажани 10 хвилин, дістаю деко, і, перевіряю часточки сірником, щоб були м’якими, коли охолонуть, викладаю в каструлю і перебиваю на блендері до отримання однорідної маси. Виходить такий «баклажановий» фарш. Змішую його з смажене з цибулею курочкою, додаю яйце, солю і приправляю дрібкою сухого базиліка, все добре перемішую. Заправка для перцю готова!
5. Після цього переходжу до підливці. Для цього натираю на тертці середнього розміру морквину, на сковороді з маслом обсмажую її до рум’яної скоринки, додаю столову ложку томатної пасти, і ще трохи прожариваю. Щоб вийшла смачна підлива, заливаю морквину 0.5 л води, додаю ложу сухого часнику (можна свіжого.), петрушку, кріп, трохи базиліка, лаврового листа, солю і все доводжу до кипіння. Часник використовую як свіжий, так і сушений, додаючи його по смаку.
Переходжу до фарширування. Беру почищений перець і чайною ложкою накладаю в нього готовий фарш, прагнучи закласти його як можна глибше в перчинку, потім укладаю все в каструлю. Заливаю туди підливку і тушу на невеликому вогні 20 хвилин.
Готову страву ми їмо зі сметаною! При бажанні можна додавати різні соуси по своєму смаку. Приємного апетиту!