Інгредієнти
Вершкове масло – 100 г | |
Цукрова пудра – 50 г | |
Жовток курячий – 1 шт. | |
Сіль – щіпка | |
Борошно – 230 г | |
Для начинки: | |
Цукор – 70 г | |
Курячий білок – 1 шт. | |
Яйця курячі – 1 шт. | |
Маскарпоне – 150 г | |
Мигдальна борошно – 1+4+1 столові ложки (для посипання форми, начинки та посипання зверху) | |
Персики консервовані – близько 600 г |
Пиріг з персиками і маскарпоне по приготуванню і інгредієнтів дуже схожий на Пиріг з малиною і маскарпоне. Обидва з пісочного тіста, а начинка з сиру маскарпоне. Однак, завдяки тому, що додається мигдальна борошно, смак пирога виходить зовсім іншим. Відмінний прийом обсипати форму мигдальною борошном, а потім викласти тісто. А так же присипати пиріг зверху мигдальною борошном або меленим мигдалем. Пиріг з консервованими персиками виходить ніжним всередині, а зовні – хрустка мигдальний скоринка. Інгредієнти розраховані на форму діаметром 24 см, висотою 3 див.
Покроковий рецепт
Інгредієнти.
100 г розм’якшеного вершкового масла розтерти з 50 г цукрової пудри. Взяти 1 куряче яйце, відокремити білок від жовтка. Білок прибрати в холодильник (пізніше він нам стане в нагоді), а жовток додати в солодку масляну суміш, добре перемішати виделкою.
230 г борошна (я завжди використовую вищий сорт) просіяти, додати дрібку солі замісити тісто (краще вилкою, так як при замішуванні руками олія швидко тане). Вийде дуже ніжне пісочне тісто.
Форму присипати мигдальною борошном. Тісто розкачати, розподілити у формі (так як у нас відкритий пиріг і присутній начинка, робимо бортики), підрізати краю. Дно тесту наколоти виделкою. Застелити тісто пергаментним папером, викласти боби або керамічні кульки. Випікати в духовці при температурі 200 градусів близько 15 хвилин, накривши форму пергаментним папером (пісочне тісто ставиться в холодну духовку!).
Приготувати начинку.
Одне куряче яйце, білок, що залишився, 70 г цукру гарненько збити виделкою.
Додати в яєчну суміш 150 г сиру маскарпоне, ще раз збити до однорідного стану.
Додати трохи мигдальної муки (мигдаль можна подрібнити в блендері або кавомолці), перемішати. Начинка повинна вийти рідкою, як на оладки.
Основу пирога дістати з духовки, остудити. Рідку начинку з маскарпоне і яєць вилити на готову пісочну основу.
Зверху викласти половинки персиків (я використовувала консервовані, але думаю, підійдуть і свіжі персики або абрикоси). Присипати зверху меленим мигдалем. Випікати пиріг з маскарпоне і персиками на вже розігрітій до 170 градусів духовці близько 40 хвилин, накривши пергаментним папером або до готовності.
Подавати пиріг з маскарпоне і консервованими персиками злегка охолодженим. Приємного чаювання!