Для приготування нам знадобляться яйця, цукровий пісок, вершкове масло, борошно вищого ґатунку та соняшникову олію для змащування форми.
Інгредієнти
Яйця – 5 шт | |
Цукор – 200 г (склянку) | |
Борошно – 200 г (склянку) | |
Масло вершкове – чайна ложка | |
Олія соняшникова – для випікання |
Приготування десерту в мультиварці дозволяє зробити бісквіт більш пишним, ніж в духовці. Рівномірний розподіл температури допомагає якісно і швидко пропекти тісто, і в той же час уникнути пригорання.
Покроковий рецепт
Готуємо всі необхідні продукти. Яйця попередньо охолоджуються.
Відокремлюємо білки від жовтків. Білки яєць відразу вбиваємо в форму з допомогою якої будемо збивати майбутній бісквіт (це може бути міксер, блендер або миска, в якій Ви зможете збити яйця виделкою).
Збиваємо білки в густу піну. Чим довше і якісніше Ви зможете збити яйця, тим пишніше і легше буде Ваш бісквіт.
Поступово частинами вводимо цукровий пісок в білкову масу і ретельно збиваємо до консистенції, представленої на фото нижче.
В яєчно-цукрову масу додаємо поступово по одному жовтки і збиваємо.
Масло вершкове топимо природним шляхом, на водяній бані або з допомогою мікрохвильовки, вливаємо в підготовлену суміш.
Поступово, просіваючи з допомогою сита, додаємо борошно в готову масу і акуратно перемішуємо, щоб наситити тісто повітрям.
Консистенція бісквітного тіста нагадує сметану і виглядає пористої. Це дозволить тесту підніматися. Змащуємо форму з мультиварки соняшниковою олією, при бажанні можемо вистелити чашу пергаментом.
Ставимо каструлю на функцію “Випічка” або “Кекс” (в моєму приладі це займає 50 хвилин).
Даємо бісквіту охолонути в мультиварці, так як перепад температур сприяє осіданню. Дістаємо десерт і прикрашаємо за смаком ягодами або цукровою пудрою. Крім того, Ви можете використовувати бісквіт як коржів для торта. Приємного апетиту!