Пісний борщ з квасолею

Пісний борщ з квасолею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.












З вечора я забула замочити квасолю, тому довелося скористатися бабулиным секретом. Квасоля виклала в ємність і залила окропом, додаємо 1 ч. ложку соди без гірки і залишаємо на 20 хвилин.
Поки квасоля набухає, робимо засмажку.
Для цього: нарізаємо дрібно цибулю і відправляємо в розігріту сковороду для пасерування. Тим часом дрібно натираємо моркву і теж додаємо в сковороду, тушкуємо. Нарізаємо салатний перець дрібними кубиками і додаємо до цибулі і моркви, перемішуємо і знову пасеруємо. Натираємо на дрібній тертці буряк і теж додаємо в сковороду. Сюди ж додаємо томатний сік, перемішуємо і тушкуємо.










Наша квасоля готова, промиваємо від соди, додаємо у воду і ставимо на вогонь. Чистимо картоплю і ріжемо на кубики. Додаємо у воду з квасолею і варимо до готовності. Не втрачаємо час і шаткуємо капусту, віджимаємо і додаємо в каструлю.
Для запаху – ножем тиснемо часник і дрібно рубаємо, додаємо в зажарку і кладемо лавровий лист, тушкуємо і частину додаємо в каструлю (на фото видно каструлю і сковороду з засмажкою).




Коли почне кипіти, додаємо другу половину засмажки і дрібно січену зелень в борщ. Для того, щоб борщ був більш наваристий, товкачиком товчемо картоплю і квасолю в готовому борщі.
Даємо закипіти 2 хвилини, вимикаємо, нарізаємо зелень і подаємо до столу. В ідеалі, борщ смачніше на другий день, але і в день приготування – він поживний і ситний.
Смачного обіду!