Простий, смачний, дієтичний плов – не залишить байдужим навіть найвибагливішого критика. Спробуйте і ви!
Інгредієнти
Куряче філе – 500 г | |
Рис – 200г | |
Морква – 1 шт. | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт. | |
Часник – 3 зубчики | |
Масло рослинне – 20 мл | |
вода – 2, 5 л |
Рецептів плову – величезна кількість. Як правило, справжній узбецький плов готують з баранини. Але що, якщо ти стежиш за фігурою, а раціон обмежений? Немає проблем, дивовижний плов з курки неодмінно принесе масу задоволення. Приготуємо курячий плов в мультиварці з натуральної, свіжої птиці, без додавання шкідливих приправ, консервантів і сухих сумішей.
Покроковий рецепт
Замочуємо рис у воді, попередньо промиваємо його.
Філе розбираємо, видаляємо хрящі, зайвий жир. Нарізаємо кубиками, середньої товщини.
Очищаємо овочі.
Нарізаємо цибулю дрібними кубиками.
Моркву тремо на дрібній тертці.
Включаємо режим «Випічка», обсмажуємо м’ясо 20 хвилин на рослинній олії, періодично помішуючи.
Додаємо цибулю і моркву. Обсмажуємо ще 10 хвилин.
Вимикаємо режим «випічка». За допомогою столової ложки рівномірно розподіляємо рис по всій поверхні, трохи придавлюючи.
Заливаємо воду до відведеної позначки, обережно тонкою цівкою.
Солимо, перчимо, додаємо трави. Обережно помішуємо воду, не доторкаючись до самого рису. Включаємо режим «Гасіння», у когось «Плов» і забуваємо на годину.
Через годину, відкриваємо, спостерігаємо, як рис набрякли і цілком готовий, вимикаємо всі режими. Встромляємо часник готовий плов і знову закриваємо на 10-15 хвилин.
У літній період я додаю в кінці помідори, але це виключно за бажанням. Приємного апетиту, харчуйтеся смачно, готуйте з любов’ю!