Існує величезна безліч рецептів яєчних салатів, а ці страви готуються з різних харчових продуктів, які є під рукою в даний момент.
Плюс яєчних салатів полягає в тому, що вони готуються досить швидко, з їх складом можна нескінченно експериментувати, а це означає, що якщо в рецепті вказаний який-небудь інгредієнт, якого немає в наявності, то не варто відразу ж бігти за ним в магазин. Справа в тому, що основою таких страв є курячі або перепелині яйця, а з іншими компонентами можна нескінченно експериментувати.
Ще один плюс яєчних салатів полягає в їх універсальності, а це означає, що їх можна використовувати як окрему закуску або начинку для несолодкої домашньої випічки, ними можна наповнити тарталетки.
Треба сказати, що яєчні салати виходять досить прісними, але смаковий акцент у них можна розставити за допомогою спецій, салатної заправки або пряних трав.
Нижче представлений самий простий і класичний варіант яєчного салату із зеленим цибулею.