Пряний картопляний гратен

Пряний картопляний гратен – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти для приготування гратена знайдуться на будь-якій кухні. Не вимагатиме багато часу.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для приготування страви.

Картоплю порізати тонкими кружечками і відправити варитися до готовності в киплячу підсолену воду.

Сир натерти на крупній тертці.

Мускатний горіх дрібно нашаткувати ножем.


Змішати чорний мелений перець, мелений імбир, кмин, насіння гірчиці, кардамон, коріандр.

Розтопити вершкове масло на середньому вогні.


Всипати борошно і ретельно перемішати.

Потроху влити молоко і готувати до загустіння.

Додати сир і дрібно порізаний кріп.

Потім додати сіль і мускатний горіх.

Потім додати всі змішані спеції і варити близько 3 хвилин.

Викласти у форму для запікання шар картоплі.

Змастити картоплю соусом.

Знову шар картоплі, змащений соусом.

Посипати тертим сиром.

Запікати при температурі 200 градусів близько 15 хвилин.


Блюдо готове. Можна подати як гарнір або як самостійне блюдо. Приємного апетиту!