Рагу з кабачків, томатів з горохом нут, в мультиварці

Рагу з кабачків, томатів з горохом нут, в мультиварці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Займемося підготовкою овочів
Візьміть горох нут і замочіть його на ніч. Тепер приступаємо безпосередньо до готування. Три молодих кабачка обполосніть водою і почистіть овочерізкою. Потім цією ж овочерізкою зрізайте тонкі смужки м’якоті кабачка. Наприкінці коли м’якоть вже не зрізається, можна тонко порізати залишився шматочок ножем.

Цибулини звільніть від лушпиння і поріжте півкільцями крупно. Складіть у глибоку тарілку.

2 великі морквини вимийте і очистіть шкірку. Натріть моркву на крупній тертці і відправте в тарілку до цибулі.

2 зубчики часнику покришіть ножем. 3 гілочки петрушки нарізати ножицями крупно. 2 середніх помідори наріжте півкільцями.

Попередня обсмажування.
Візьміть глибоку сковороду. Соняшникова або будь-яке рослинне масло підійде для готування. Налийте трохи його на сковороду і викладіть всі кабачки. Через 5 хвилин з’явиться сік і кабачки будуть гаситися, а не смажитися. Періодично треба перемішувати. Смажити не довше 15 хвилин. Потім перекласти кабачки в каструлю мультиварки.

На звільнену сковороду налити побільше олії і викласти цибулю разом з морквою. Смажити, помішуючи 10-15 хвилин. Викласти в каструлю мультиварки до кабачків.

Приготування в мультиварці
Поставити каструлю в мультиварку. Додати туди порізаний часник і петрушку. Зверху викласти помідори, потім горох нут. Поперчити, посолити, додати за смаком томатну пасту. Залити 1.5 склянкою окропу. Перемішати.

Вибрати режим “Гасіння” і виставити час 2 години. Через 2 години у Вас на столі смачне і красиве блюдо. Кожну порцію можна заправити сметаною. Приємного апетиту!