Рагу з кабачків з мясним фаршем

Рагу з кабачків з мясним фаршем – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Блюдо готується дуже швидко, головне заздалегідь підготувати і нашаткувати всі овочі.

Інгредієнти

Кабачок – 700-800 г
Помідори – 3 шт.
Болгарський перець – 1 шт.
Часник – 1 шт.
Ріпчаста цибуля – 3 зубчики
Морква – 2 шт.
Сметана – 2 столові ложки
Рослинне масло – 2-3 столові ложки
Фарш свино-яловичий – 300 гр (приблизно)
Зелень – кілька гілочок
Мелений чорний перець – за смаком
Сіль – за смаком
Приправа – за бажанням («Хмелі-сунелі»)

Як приготувати Рагу з кабачків з м’ясним фаршем

Пропоную вам рецепт рагу з кабачків з м’ясним фаршем. Якщо додати тушковані овочі м’ясний фарш, страва стає більш поживним і ситним. А це обов’язково оцінить ваша друга половинка. Але якщо ви ставитеся до вегетаріанської групі, м’ясо зовсім не обов’язково класти. Можна замінити його на рибне філе, або не класти зовсім. Пробувала по різному, так як дуже люблю кабачки, виходило завжди смачно.

Блюдо готується дуже швидко, головне заздалегідь підготувати і нашаткувати всі овочі. Далі справа не хитра і не вимагає особливої уваги і тривалого проведення часу біля плити.

Покроковий рецепт

Інгредієнти.

З кабачків зняти загрубевшую шкірку і видалити насіння. Якщо ви будете використовувати молодий кабачок, тоді не варто видалити шкірку і насіння, тому що у молодих кабачків шкірка і насіння м’які і ніжні. Інші овочі промиваємо, очищаємо шкірку, болгарського перцю видаляємо серцевину. Приступаємо до шатківниці овочів. Кабачок поріжемо кубиками, перець соломкою, моркву перетрем на тертці. Часник і цибулю дуже дрібно порубаємо.

Кожну помідорки розрізаємо навпіл і натираємо м’якою стороною на тертці. Це дуже зручно, так як шкірка томатів залишається у вас в руках, а м’яка м’якоть і сік помідора в тарілці, що нам і потрібно.

Є й інший спосіб. На помідорі зробити надріз ножем, опустити овоч в окріп на 1 хвилину, потім опустити в крижану воду. Шкірка зніметься сама. Потім помідор дрібно порізати.

На сковороді з олією підсмажуємо дрібно порізану цибулю, потім додаємо терту моркву і перемішуємо. На повільному вогні овочі страхуються 3-4 хвилини. Потім додаємо пюре з томатів, перемішуємо, даємо суміші 4-5 хвилин покипіти, закладаємо кабачок, болгарський перець.

На другій сковороді на рослинній олії підсмажуємо фарш.

Коли фарш злегка зарум’яниться, відправляємо його на сковороду з овочами. Туди ж кладемо 2-3 столові ложки сметани, сіль за смаком. Можна додати до овочів трохи гарячої кип’яченої води (1/2 склянки), щоб овочі потушились швидше. Тушкуємо овочі 20-30 хвилин. За 10 хвилин до закінчення гасіння додаємо часник, а за 5 хвилин – подрібнену зелень і трохи приправи (на свій смак).

Рагу з кабачків з м’ясним фаршем готово! Сподіваюся, ви любите овочі і вам цей рецепт стати в нагоді. Приємного апетиту!