Це блюдо дуже ситне і апетитне. Готується досить просто, продукти не складні.
Інгредієнти
рис – 1 ст. | |
куряче філе – 400 гр. | |
гриби – 400 гр. | |
яйце – 2 шт | |
панірувальні сухарі – 1 пачка | |
сир – 100 гр. | |
цибулина – 1 шт. | |
соус Тіріякі – 200 мл |
Рисові кульки стануть чудовою прикрасою вашого святкового столу. Приготувати таку страву зможе навіть починаюча господиня, а смак здивує навіть професійного кухаря!
Покроковий рецепт
Отже, для початку нам потрібно відварити один стакан рису, 1 ст. рису 3 ст. води).
Поки вариться рис, обсмажуємо порізане дрібними шматочками куряче філе, додаємо порізану цибулину. Трохи обсмажуємо, далі додаємо різані гриби. Тепер потрібно обсмажити м’ясо з грибами і цибулею до повної готування.
У цей час приготувати соус Тіріякі
Далі до м’яса та грибів додаємо соус і протушиваем на повільному вогні 5 хвилин.
Коли рис зварився, його потрібно добре остудити. Додати сіль, одне яйце і добре перемішати.
Порізати будь сир, який ви любите кубиками.
Тепер беремо трохи рису, ложем в серединку сир, скачуємо кульку і вмочаємо в яйце і панірувальні сухарі.
Акуратно викладаємо наші кульки з олія. Обсмажуємо з двох боків до утворення золотистої скоринки. Дістаємо з масла і кладемо на паперову серветку, щоб зайве масло пішло.
Тепер беремо 2-3 кульки, трохи м’яса з грибами, викладаємо на тарілку і наше блюдо готове до подачі. Приємного апетиту!