Таким супчиком можна чудово зігрітися в холодні осінні чи зимові вечори. Легка гостриночка надає незвичайний смак страви і не залишить нікого байдужим. Спробуйте! 🙂
Інгредієнти
Яловичина – 300 гр можна трохи більше або менше | |
Перлова крупа – 1/2 склянки | |
Ріпчаста цибуля – 1 велика, або кілька маленьких | |
Морква – 1 шт. | |
Солоний огірок – 4-5 шт. | |
Картопля – 3-4 шт. | |
Зелень – за смаком | |
Сіль – за смаком | |
Червоний перець – пол ч. л. | |
Рослинне масло – для обсмажування | |
Часник – 1 зубчик |
Покроковий рецепт
Готуємо продукти, миємо їх і чистимо. Розсіл для супу будемо брати з банки з огірками.
Насамперед потрібно підготувати бульйон. Для цього ставимо кип’ятитися воду (трохи вище половини каструлі). Нарізаємо яловичину на невеликі шматочки, щоб вона швидше зварилася і м’ясо було не жорстке.
Як тільки вода закипає, кидаємо туди, нарізане м’ясо. Потім в бульйон додаємо спеції (лавровий лист, сіль і червоний мелений перець). Варимо яловичину близько 40 хвилин.
Далі дрібно нарізаємо цибулю, брусками нарізаємо, очищений картопля. Моркву і кілька солоних (або маринованих) огірочків тремо на тертці.
Пів склянки перловки засипаємо в бульйон і варимо 15 хв. Цибулю і моркву обсмажуємо в олії на сковороді, посипаємо їх перцем.
Викладаємо в бульйон картоплю і варимо до готовності. (Пробуємо, коли картопля звариться, то можна приступати до наступного кроку). Всипаємо в майже готовий суп огірки і вливаємо розсіл (близько склянки), натертий часник, пробуємо, якщо необхідно додаємо спеції. За смаком можна нашаткувати в суп зелень. Варимо ще пару хвилин. Тепер, вимикаємо плиту і і даємо супу настоятися 2 години. Приємного апетиту!