Розсольник – поживний суп на основі солоних огірків, картоплі і крупи.
Інгредієнти
Картопля – 5-6 бульб | |
Бочкові огірки – 4 шт. Можна брати мариновані огірки. Але бочкові краще. | |
Курячий хребет – 1 шт. У мене залишився, коли фаршировала курку. | |
Морква середня – 1 шт. | |
Цибулина велика – 1 шт. | |
Рис – 2 ст. л. | |
Зелень заморожена – за смаком. У мене кріп | |
Олія соняшникова – 1 ст. л. | |
Сметана – 1 ст. л. Порційно, в кожну тарілку |
Цей ситний гарячий супчик чудово переможе голод. Як не можна краще підходить для домашнього сімейного обіду в зимові дні. Уявіть, після приємної прогулянки по морозцю, ви подасте на стіл розсольник зі сметанкою. Домашні будуть в повному захваті.
Покроковий рецепт
Рис промити в проточній воді і замочити на півгодини, потім воду злити.
Бочкові огірки нарізати маленькими кубиками.
Моркву почистити, натерти на крупній тертці. Цибулю порізати дрібно. Нагріти сковорідку і пережарити моркву з цибулькою на олії, поки вони не стануть золотистого кольору, головне не пересмажити, щоб зажарка не пригоріла.
Картоплю почистити і довільно порізати.
Курячий хребет залити в каструлі холодною водою, дати закипіти і вилити воду. Налити свіжу воду і довести до кипіння.
Нагріти духовку до 150 градусів. У киплячий курячий бульйон покласти рис, огірки, картоплю, обсмажену моркву з цибулею. Коли суп почне кипіти, посолити, додати мелений перець і заморожену зелень.
Зняти з вогню і поставити в духовку на 1 годину. Подавати суп зі сметаною.