З брокколі готують не тільки супи. Пропоную чудовий вітамінний перекус, який можна взяти з собою на пікнік або роботу.
Інгредієнти
Лаваш вірменський – 1 лист | |
Брокколі відварна – 200 г | |
Шпинат – 2 пучка | |
Яйця – 2 шт. | |
Цибуля ріпчаста – 2 шт. | |
Сир моцарелла – 200 г | |
Лимонний сік – 5 мл | |
Масло – 10г | |
Сіль – 1 г |
Цей апетитний рулет буде смачним і відразу після приготування і в охолодженому вигляді. Корисні брокколі і шпинат чудово поєднуються з моцарелою і вірменським лавашем. При відсутності брокколі його можна замінити цвітною капустою.
Покроковий рецепт
Яйця покласти в холодну воду і варити після закипання 1 хв. Охолодити. Потрібно щоб білок злегка схопився, а жовток залишився рідким.
Очищені яйця розім’яти виделкою, ретельно подрібнюючи білок.
Брокколі нарізати слайсами
Змішати подрібнені яйця і брокколі.
Цибулю очистити, дрібно нарізати і обсмажити на сковороді в ложці олії.
Шпинат промити і крупно нарізати. Викласти в сковороду до цибулі.
Обсмажувати до зменшення обсягу шпинату. Полити лимонним соком і посолити.
На лист лаваша викласти рівним шаром обсмажений шпинат, залишаючи невелику частину аркуша посередині порожнім.
Другим шаром рівномірно викласти брокколі з яйцем, не закладаючи середину.
Натерту моцарелу також розподілити по лавашу. Присолити.
Лаваш з протилежних сторін скрутити в рулети розрізати середину листа ножем
Кожен рулет розрізати навпіл, покласти в сковороду.
Обсмажувати на невеликому вогні, щоб рулет рівномірно прогрівся, з двох сторін. Коли лаваш обсмажитися розрізати на порційні шматки.