Можна подумати, що рулети з м’ясом готувати дуже довго. Насправді можна приготувати дуже смачний і ситний рулет, не витрачаючи на це багато сил.
Потрібно:
– теляча лопатка;
– півкіло свинячого фаршу;
– за два огірка, помідора;
– болгарський перець;
– луковичка;
– яйце;
– шматок батона;
– молоко, шпик, петрушка, листовий салат, перець, сіль.
Приготування:
1. Цибулю обчищають, дрібно нарубують. Шматочок шпику ріжуть кубиками. Петрушку подрібнюють. Хліб замочують на три хвилини в молоці. Помідори з огірками промивають, ріжуть акуратними шматочками, а болгарський перчик – кільцями.
2. У свинячий фарш додають яйце, замочений хліб, петрушку, шпик, цибулю. Перчать за смаком, ретельно перемішують. Далі промивають телячу лопатку, витягують кістки, при наявності великих жив – їх видаляють. Посипають перцем з сіллю і залишають на годину.
3. Фарш викладають на лопатку, згортають її рулетом, для надійності перев’язують кулінарною ниткою. Далі залишається рулет запекти в заздалегідь прогрітій духовці до утворення апетитною скоринки. Потім рулет укладають вантаж до охолодження.
Все – залишається зняти нитку, порізати готовий рулет скибочками, перекласти на блюдо, оформлене листовим салатом, доповнити свіжими овочами. Блюдо гідне святкового столу – в цьому дуже легко переконатися.