Рулетики з баклажанів з сиром і часником

Рулетики з баклажанів з сиром і часником – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Баклажани помити, обсушити, відрізати хвостики, порізати тонкими скибочками завтовшки з півпальця (легше це зробити добре наточеним ножем 🙂 ). У велику каструлю налити воду, розчинити в ній 1 столову ложку солі і опустити в неї баклажани. На баклажани викласти плоску тарілку з вантажем. Залишити овочі вимочуватися (цей процес обов’язковий, для того щоб вийшла гіркота з баклажанів). Приблизний час вимочування 30 хвилин, можна і більше.

З каструлі з баклажанами злити солону воду. Скибочки овоча трохи обсушити, виклавши їх на обробну дошку. Розжарити на середньому вогні сковороду з рослинним маслом (1 -2 столові ложки, залежно від розміру сковороди). Обсмажте на розпеченому маслі скибочки баклажанів з обох боків до золотистого кольору. У сковороду додайте ще кілька ложок рослинного масла, повторіть процедуру смаження з іншими скибочками овоча. Якщо вам здасться смажений баклажан занадто жирним, можна висушити його на паперовому рушнику (зайве масло піде). Як варіант, можу запропонувати баклажани не смажити на сковороді, а запекти в духовці при температурі 220 градусів під фольгою. Час запікання приблизно 20 хвилин з одним переворотом овоча.

Тепер приготувати начинку.
250 г сиру натерти на дрібній тертці. 2 – 3 зубчики часнику почистити, видавити через чеснокодавку (або натерти на маленькій тертці). Листя петрушки вимити, дрібно нарізати. Все змішати, заправити 4 – 6 ложками майонезу. Гарненько перемішати.

На обробну дошку викласти смажену скибочку баклажана. Змастити по всій поверхні сирною начинкою. Загорнути баклажан рулетиком, починаючи з вузького кінця. Рулети з баклажанів викласти на плоску тарілку. Прикрасити зеленню. Баклажановые рулетики з сиром і часником готові! Можна подавати до столу. Приємного апетиту!