Салат «Мімоза» по-новому

Салат «Мімоза» по-новому – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Отже, для приготування листкового рибного салату всі необхідні інгредієнти підготовлені, можна приступати до реалізації рецепта. Готувати «Мімозу» можна в загальному відповідному салатнику або ж запропонувати її на стіл порційно, використовуючи креманки. У нашому рецепті – останній варіант.

Першим шаром викладемо огірок. Промиваємо під проточною водою. Зчищають з огірка кожурку. На обробній дошці подрібнюємо огірочок у формі тонкої соломки. Викладаємо перший шар «мімози» з огірків. Цей шар змащуємо майонезом.

Слідом за огірковим шаром вкладемо рибний. Для цього нарізаємо відварну рибу на маленькі шматочки. Розподіляємо рибні шматочки на огірковому шарі. Рибку також покриваємо невеликою кількістю майонезу.

Тепер піде шар з подрібненого курячого білка. Очищаємо відварні курячі яйця. Ділимо яйце на складові, тобто білок і жовток. Жовток прибираємо поки в сторону, він нам знадобиться для оформлення «Мімози». А ось курячий білок натираємо.

Подрібнений на середній тертці білок викладаємо на рибний шар. Шар не забуваємо полити невеликою порцією майонезу.

Для такого інгредієнта нам також знадобиться терка. Будемо робити шар з твердого сиру. Сир для салату використовуємо сорту «голландський», «російський» або аналогічний. Подрібнюємо сир, викладаємо шар. Сирний шар також змащуємо майонезом.

Для мімози ми виклали чотири шари: огірковий, рибний, білковий, сирний. Залишилося тільки оформити верх салату. Для цього використовуємо залишився відвареної курячий жовток. Для його подрібнення потрібно терка з дуже маленькими осередками. Натираємо курячий жовток, присипаємо їм верх листкового салату.

Ось і все, наш листковий салат з відвареної рибою «Мімоза» по-новому готовий. Його рекомендується не відразу подавати на стіл, а дати йому трохи просочитися. Краще прибрати листковий салат в холодильник мінімум на 30 хвилин. Салат «Мімоза по-новому» виходить легким за смаком і ніжним. Так, і на його приготування потрібні були загальнодоступні інгредієнти. Приємного апетиту!