Святковий салат “Шуба”. Коли наближаються свята, нас виручить цей ситний і смачний, листковий салат. На столі буде дуже яскравим, за рахунок верхнього шару – буряків.
Покроковий рецепт
Наші інгредієнти…
Оселедець чистимо від нутрощів, добре прибираємо всі кишки. Виймаємо всі кісточки і очищаємо від шкіри. Ріжемо на дрібні шматочки і викладаємо тонким шаром на блюдо.
Всі овочі потрібно відварити. Після того як відварили, ставимо в прохолодне місце,що б вони швидше охололи. Потім, моркву, картоплю і буряк тремо на крупній тертці.
Наступний етап – це цибуля. Чистимо, дрібно нарізаємо і викладаємо зверху оселедця. Цибуля змащуємо майонезом. (Всі шару змащуємо майонезом, крім першого – це наша оселедець.)
Яйця варимо круто. Після того, як, яйця зварилися, опускаємо їх у холодну воду, так вони швидше охолонуть і будуть легше чиститься. І так само як наші овочі, тремо на крупній тертці.
Овочі підготували. Починаємо викладати шари, наших, вже натертих, овочів. І так, зверху кладемо яйце.
НЕ ЗАБУВАЄМО, КОЖЕН ШАР ЗМАЩУЄМО МАЙОНЕЗОМ!!!Потім, моркву.
Після морквини, картопля.
На шар картоплі, майонезу потрібно трохи більше,що б вона добре просочилася.
І останній шар буряк.
От і все. Наш салат “оселедець під шубою” з овочами готовий. Приємного апетиту!