Кальмарові салати часто можна зустріти на святковому столі. Звичайно, існують вже класичні поширені рецепти. Але деколи хочеться чогось незвичайного, тому варто кальмари поєднувати зі шпинатом.
Потрібно:
• 300 г консервованих кальмарів;
• пара помідорів;
• пучок шпинату;
• цибулина;
• по парі ложок оливкової олії, винного оцту;
• кінза, перець з сіллю.
Приготування:
1. Шпинат промивають, просушують і відразу складають в салатник. Помідори ріжуть акуратними скибочками і викладають зверху.
2. Кальмари ріжуть шматочками, а очищену цибулю дрібно шаткують. Ці продукти викладають у салатник поверх томатів.
3. Оливкова олія перемішують з оцтом, за смаком додають перчик, солять. Заливають цією сумішшю вміст салатника.
Залишається тільки прикрасити смачний салат листочками кінзи або будь-який інший зеленню за смаком.