Салат з курячою печінкою і огірками

Салат з курячою печінкою і огірками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Першим ділом ми дивимося склад і якщо для приготування страви чогось не вистачає йдемо за відсутніми інгредієнтами в магазин.

Печінка в цей раз у мене була куряча, але можна брати і яловичу.Беремо печінка гарненько промиваємо її і видаляємо всі пленочки і прожилочки. Поміщаємо печінка в каструлю, заливаємо холодною водою, солимо і ставимо варитися на плиту. Далеко під час закипання каструльки краще не відходити, так як утворюється багато накипу, яку потрібно видаляти. Вариться печінка 20-25 хвилин.

Поки печінка закипає, а нам не можна від неї відходити далеко, почнемо підготовку решти інгредієнтів. Беремо цибулю, чистимо моєму його і нарізаємо невеликими кубиками. Моркву теж чистимо та миємо, але не ріжемо а трьом на крупній тертці.

Попередньо розігріваємо олію на сковороді і обсмажуємо на ньому цибулю і моркву.

Поки печінка варитися, а ми періодично знімаємо з неї накип, цибулю з морквою обсмажується, приступимо до підготовки огірків. Огірки у мене були дрібні, але дуже смачні, тому довелося брати побільше. Якщо у вас огірки великі, то знадобиться 3 штуки. Беремо огірки і ріжемо їх кубиками.

Тим часом печінка вже готова, дістаємо її з каструлі і залишаємо остуджуватися, після того як вона охолоне нарізаємо її кубиками.

Коли всі інгредієнти готові, залишається тільки змішати їх в глибокий салатник, заправити майонезом і посолити, поперчити за смаком.

Також деякі господині додають у “Обжорку” консервований горошок і часник, але я більше поважаю класичний варіант приготування. Приємного апетиту!