Шаурма робиться з будь-якою начинкою – можна пісну, легку або за «правилами».
Інгредієнти
Куряче філе – 1 кг | |
Гриби – 500 г | |
Помідори – 0,5 кг | |
Огірки – 300 г Солоні | |
Лаваш – 10 шт | |
Капуста – 500 г | |
Картопля – 1 кг | |
Кетчуп – 200 г | |
Корейська морква – за смаком | |
Сир – за смаком | |
Майонез – 300 г |
Ще один улюблений варіант повечеряти вдома, але з елементами класики фаст-фуду. Шаурма – не швидкий, але дуже смачний рецепт, який можна застосовувати до страв на вечерю або обід. Снідати шавермой не вийде, надто тяжка вона для багатьох.
Покроковий рецепт
Спочатку готуються всі інгредієнти. Картопля очищається і смажиться, гриби так само. М’ясо окремо прожарюється до повної готовності. Поки одне готується, ріжемо інгредієнти або готуємо до гасіння інші продукти.
Овочі шаткуємо, нарізаємо.
Заздалегідь робимо соус, щоб промащувати лаваш. Майонез з кетчупом змішуємо в рівних пропорціях.
Розкладаємо продукти, розгортаємо лавашный лист. Поступово додаємо по кілька інгредієнтів.
Звертаємо лаваш: загинаємо поздовжню смугу, потім боки. Потім згортаємо повністю. Розкладаємо продукти, розгортаємо лавашный лист. Поступово додаємо по кілька інгредієнтів.
Обсмажуємо на сковороді, щоб не розсипалися.
Готова шаурма зберігається в холодильнику.