А чому б нам не влаштувати рибний день? Пам’ятаєте, раніше в громадських їдальнях робили такий день в четвер? Пропонуємо приготувати рибу в клярі. У нашому рецепті використовується свіжа щучка розміром приблизно з півкіло.
Інгредієнти
Щука – 1 штука 500-600 гр | |
Сіль – за смаком | |
Спеції – за смаком для рибних страв | |
Яйце – 2 штуки | |
Сметана – 1 ст. ложка | |
Борошно – 1 ст. ложка | |
Масло рослинне – 50 мл |
Як вже було наголошено вище, ми приготуємо щуку в клярі. Таке рибне блюдо можна запропонувати і до обідньої трапези, і для вечірнього перекусу воно підійде. Кляр ми будемо готувати з курячих яєць, сметани та борошна. Кляр з даних інгредієнтів виходить просто відмінним, адже на виході щука в клярі виходить з приємною ніжною скоринкою – об’єднання! Взагалі, цей рецепт є базовим: замість щуки можна використовувати іншу рибу, наприклад, минтай. Збираючись приготувати рибу в клярі, вибирайте тушки без кісток. Для реалізації рибного страви приготуйте ножик, обробну дошку, дві миски, сковороду для смаження, лопатку для перевертання.
Покроковий рецепт
Щука у нас для рибного блюда з використанням кляру свіжа. Її слід очистити від луски, потім зрізати плавники, випатрати. Також зрізати голову, а саму рибку розрізати по хребту, щоб отримати філе.
Вийшло рибне філе з щуки нарізаємо на шматочки.
Рибні шматочки перекладаємо в миску. Приправляємо шматочки щуки сіллю і приправою, яка призначається для рибних страв. Інгредієнти в мисці добре перемішуємо. Кожен рибний шматочок повинен покритися спеціями. Відставляємо поки рибні шматочки в бік маринуватися в спеціях, а самі приймемось за приготування кляра для щуки.
Беремо глибоку миску. Для кляру готуємо наступні інгредієнти: курячі яйця, борошно, сметану, щіпку солі. В даному представленому рецепті використовуються два курячих яйця маленького розміру. Якщо у вас вони великі, то можна взяти і одне. До речі, сметану можна, цілком замінити майонезом. Оскільки кляр ми зробимо швидко, можна вже ставити на плиту сковороду. У неї налийте олію і починайте його розігрівати. Отже, в миску розбиваємо пару маленьких курячих яйця, додаємо столову ложку майонезу і така ж кількість пшеничного борошна. Підсипаємо щіпку солі.
Використовуючи міксер, інгредієнти збиваємо до отримання однорідної маси приблизно протягом 1-1,5 хвилин. В процесі кляр повинен стати по консистенції як густа сметана. Якщо у вас кляр вийшов рідким, додайте ще борошна і знову перемішайте інгредієнти.
Масло в сковороді у нас вже достатньо прогрілося. Занурюємо повністю кожен рибний шматочок в приготований кляр.
Відразу викладаємо шматочок щуки в клярі на сковороду в гаряче масло.
Підсмажуємо рибку в клярі з кожного боку приблизно по 3-5 хвилин на помірному вогні. Кляр швидко схоплюється в гарячому маслі, рибний шматочок надаємо в приємній золотистої скоринки.
Апетитна щука в клярі готова! Подаємо рибку як самостійне закусочне блюдо на свіжих листках салату або «супроводжуємо» на стіл разом з улюбленим гарніром! Приємної вам трапези!