Рецепт досить простий. Вам не доведеться бігти в магазин за відсутніми інгредієнтами. Жменька борошна, одне яйце, листкове тісто, залишки овочів, обіду або сніданку – дивувати смачною їжею просто!
Інгредієнти
тісто листкове дріжджове – 500 г заздалегідь розморожене | |
цибуля ріпчаста – 1,5 цибулини | |
морква – половина | |
петрушка пучок | |
цибуля зелена – пучок | |
помідор – 2 шт | |
консервована тушкована яловичина – 150 г | |
яйце – 1 шт | |
сир класичний – 50 г | |
ковбаса – 25 г залишки | |
перець чилі – 1 шт на любителя | |
борошно – ст. л. для розкочування тіста |
У холодильнику немає особливих продуктів, але гречка з сосисками вже не лізе. Пропоную приготувати смачний і ароматно-притягальний пиріг на основі дріжджового листкового тіста. Російський варіант італійської піци. Тісто + пересічна провізія = відмінний обід або вечерю.
Начинка може бути будь-яких варіаціях. Головне – не переборщити з набором продуктів. Тоді у пирога не буде незабутнього смаку.
Покроковий рецепт
Готуємо потрібні продукти, моєму овочі.
Чистимо моркву і цибулю. Нарізаємо овочі і ковбасу звичним способом. Сир і моркву тремо.
Заздалегідь включаємо духовку на 180 градусів для прогрівання. Змащуємо деко соняшниковою або рослинним маслом.
Розкачуємо тісто, щоб вийшов рівний квадрат. Можна заміряти по довжині качалки. Кладемо 1-ий пласт тіста на деко.
У навіженого порядку викладаємо нарізані овочі, ковбасу. Додаємо тушонку, попередньо розламавши желейні шматки м’яса на більш дрібні. Зверху посипаємо сиром.
Розкачуємо 2-ой шматок тестової маси аналогічного розміру і кладемо на начинку. Краї нижнього пласта загинаємо. Це потрібно для того, щоб сік інгредієнтів не витік. Поставтеся до цього кроку серйозно.
Збиваємо виделкою яйце в стаканчику зі спеціями без солі. Це можуть бути трави, перець, кунжут. У складі нашої страви вже є продукти, що містять багато солі: м’ясні консерви, ковбаса, сир.
Змащуємо кулінарної пензликом верхню частину пирога збитою сумішшю, не забуваючи про краях і бортах. Пиріг буде не сухою, але ще приємніше на вигляд.
Відправляємо в духовку на 20 хвилин. Періодично перевіряємо тісто на сирість, протикаючи його зубочисткою. При готовності з’явиться коричнева скоринка.
Подаємо пиріг нарізаним на прямокутні частини з листком петрушки.
Приємного апетиту!