Ситний пиріг з тушкованою яловичиною

Ситний пиріг з тушкованою яловичиною – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Рецепт досить простий. Вам не доведеться бігти в магазин за відсутніми інгредієнтами. Жменька борошна, одне яйце, листкове тісто, залишки овочів, обіду або сніданку – дивувати смачною їжею просто!

Інгредієнти

тісто листкове дріжджове – 500 г заздалегідь розморожене
цибуля ріпчаста – 1,5 цибулини
морква – половина
петрушка пучок
цибуля зелена – пучок
помідор – 2 шт
консервована тушкована яловичина – 150 г
яйце – 1 шт
сир класичний – 50 г
ковбаса – 25 г залишки
перець чилі – 1 шт на любителя
борошно – ст. л. для розкочування тіста

Як приготувати Ситний пиріг з тушкованою яловичиною

У холодильнику немає особливих продуктів, але гречка з сосисками вже не лізе. Пропоную приготувати смачний і ароматно-притягальний пиріг на основі дріжджового листкового тіста. Російський варіант італійської піци. Тісто + пересічна провізія = відмінний обід або вечерю.
Начинка може бути будь-яких варіаціях. Головне – не переборщити з набором продуктів. Тоді у пирога не буде незабутнього смаку.

Покроковий рецепт

Готуємо потрібні продукти, моєму овочі.

Чистимо моркву і цибулю. Нарізаємо овочі і ковбасу звичним способом. Сир і моркву тремо.

Заздалегідь включаємо духовку на 180 градусів для прогрівання. Змащуємо деко соняшниковою або рослинним маслом.

Розкачуємо тісто, щоб вийшов рівний квадрат. Можна заміряти по довжині качалки. Кладемо 1-ий пласт тіста на деко.

У навіженого порядку викладаємо нарізані овочі, ковбасу. Додаємо тушонку, попередньо розламавши желейні шматки м’яса на більш дрібні. Зверху посипаємо сиром.

Розкачуємо 2-ой шматок тестової маси аналогічного розміру і кладемо на начинку. Краї нижнього пласта загинаємо. Це потрібно для того, щоб сік інгредієнтів не витік. Поставтеся до цього кроку серйозно.



Збиваємо виделкою яйце в стаканчику зі спеціями без солі. Це можуть бути трави, перець, кунжут. У складі нашої страви вже є продукти, що містять багато солі: м’ясні консерви, ковбаса, сир.
Змащуємо кулінарної пензликом верхню частину пирога збитою сумішшю, не забуваючи про краях і бортах. Пиріг буде не сухою, але ще приємніше на вигляд.
Відправляємо в духовку на 20 хвилин. Періодично перевіряємо тісто на сирість, протикаючи його зубочисткою. При готовності з’явиться коричнева скоринка.




Подаємо пиріг нарізаним на прямокутні частини з листком петрушки.
Приємного апетиту!