Скумбрія, запечена в духовці з кабачками – легке і смачне блюдо!
Інгредієнти
Скумбрія – 2 шт. | |
Кабачки – 3 шт. | |
Сіль – за смаком | |
Перець чорний – за смаком | |
Рослинне масло – для змазування |
Дієтологи радять їсти рибу хоча б два рази в тиждень. Особливо, рибу жирних сортів, у яких багато Омега-3. Скумбрія відноситься якраз до таких видів. Плюс, ця риба недорога і кожен може дозволить собі її часто купувати. Скумбрія сама по собі має дуже яскравий виразний смак, так що її можна просто запікати без додаткових інгредієнтів. Але в цей раз я пропоную вам приготувати її з разу з гарніром. На гарнір у нас будуть кабачки.
Покроковий рецепт
1. Скумбрію очистити, видалити нутрощі, добре промити і нарізати на шматки. Посолити і поперчити
2. Кабачки промити, нарізати смужками.
3. Форму для запікання змастити олією. Кабачки викласти по всій формі, посолити, поперчити.
4. На кабачки викласти шматки риби.
5. Поставити запікатися кабачки і скумбрію в духовку при температурі 180 градусів 30 хвилин.
6. Подаємо запечену скумбрію з кабачками до столу. Приємного апетиту!