Смачна смажена камбала під помідорно-цибульним соусом

Смачна смажена камбала під помідорно-цибульним соусом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти.

Як обробити камбалу?
Якщо у вас заморожена камбала, розморозьте рибу. Видаліть у риби хвіст і плавники (можна зробити це гострим ножем, але зручніше все-таки скористатися кухонними ножицями). Очистіть рибу від нутрощів. З боку білої рибу очистіть від луски (краще це робити в раковині наповненою водою, так луска не буде розлітатися в різні сторони). Для полегшення чищення можна рибу протерти оцтом. З чорної сторони, біля голови, гострим ножем зробіть на шкірі не глибокий надріз. Тепер просто тягніть шкіру в напрямку хвоста, знову зробіть надріз, знову тягніть, поки остаточно не впораєтеся зі своїм завданням – зніміть всю чорну сторону. Пристосувавшись, зробити це зовсім не складно. Багато, чорну шкіру з камбали не знімають, так як деяким навіть подобається цей йодистий смак. Однак, якщо ви не любитель специфічного рибного запаху, просто видаліть її. Промийте рибу, тепер вона готова до приготування. Рибу посоліть за смаком з обох сторін, присипте чорним меленим перцем (за бажанням). Відкладіть поки в сторону.

Ріпчасту цибулю почистіть, поріжте півкільцями, обсмажте на середньому вогні на 2-х столових ложках олії до золотистого кольору.

Помідори очистіть від шкірки, дрібно поріжте. Додайте помідори і томатний сік в сковороду з смаженою цибулею. Смажте всі близько 5 хвилин, періодично помішуючи. Томатно – цибулевий соус трохи приправте спеціями (спеції можете вибрати на свій смак). Все перемішайте, соус готовий.

Панірувальні сухарі висипте на плоску тарілку. Обваляете в панірувальних сухарях підготовлену камбалу з обох сторін. На сковороді розжарте 3 столових ложки рослинної олії. Обсмажте камбалу на олії з одного боку до рум’яного кольору. Час смаження займає 3-4 хвилини на середньому вогні. Потім рибу переверніть і смажте іншу сторону 2 хвилини на слабкому вогні.

Камбала смажена майже готова. Тепер на неї викладіть томатно-цибулевий соус і під закритою кришкою продовжуйте смажити рибу на слабкому вогні до готовності. Подавати рибу можна з будь-яким гарніром. Приємного апетиту!