Смачний картопляний пиріг, запечений з сиром та капустою

Смачний картопляний пиріг, запечений з сиром та капустою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.










Починаю з начинки і тушу капусту. Для цього нарізаю цибулю, пассирую його в сковорідці, поки цибуля нудиться, нарізаю кубиками солодкий перець, додаю до цибулі і натираю моркву на крупній тертці і теж складаю в сковорідку до овочів. Поки овочі тушатся, шаткую капусту, солю і віджимаю і все додаю в сковороду. Тушу 20 хвилин, періодично помішуючи.





Поки гаситься капуста, готую основу. Для цього чищу картоплю і нарізаю кружалочками по 0,3 мм завтовшки. Деко змащую олією і борти, викладаю кружалки в два шари.





Другу частину картоплі натираємо на дрібній тертці (я взяла за основу вчорашнє картопляне пюре), тремо на крупній тертці твердий сир і до картоплі (у мене пюре) додаємо сир і сметану. Перемішуємо і висипаємо на шар картоплі кружалками, розподілена порівну.
На сирно-картопляну масу викладаю тільки що приготовану тушковану капусту і теж рівномірно розподіляю.







Наступний крок – готуємо тісто. Для цього збиваємо яйця з кефіром, додаємо зелень, соду і борошно, солимо попередньо і отримуємо тісто, густота як домашні вершки.
Тісто заливаємо поверх шару з тушкованої капусти. Щоб вийшло повітря – стукаємо тричі по столу, і тричі повертаємо за годинниковою стрілкою і в заздалегідь розігріту духовку на 180 градусів.


Виймаємо з духовки і вуаля! Запіканка дуже ніжна, апетитна і ароматна. Її можна як в гарячому вигляді, так і в холодному.
Приємного апетиту!