Смажена картопля

Смажена картопля – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Секрет смачної смаженої картоплі в правильному способі перемішування: рухи повинні охоплювати більшу площу картоплі, для цього краще використовувати широку лопатку.

Покроковий рецепт

Підготуємо необхідні інгредієнти.

Картоплю очистимо, наріжемо на часточки-півмісяці або колоди. Высушим з допомогою паперових рушників (можна використовувати звичайне столове). Це дозволить картоплі мати сухорлявий вигляд і не розваритися.

Наріжемо лук кільцями. Обсмажимо окремо від картоплі до золотистої скоринки.

Додамо на дно сковорідки масло таким чином, щоб воно закривало. Розігріємо сковороду, додамо картоплю.
Дуже важливо не заважати картоплю перші 5-7 хвилин і готувати її без кришки.
Широкої лопаткою перевернемо картоплю. Намагаємося не робити зайвих рухів, щоб картопля не втратила свій вигляд. Залишимо ще на 5-7 хвилин.
За необхідності перевернемо картоплю ще пару разів.
Коли загальна маса просмажиться — додамо лук, посолити і поперчити.
Важливо солити картоплю в кінці, щоб вона не дала зайвий сік.

Наріжемо петрушку.

Додамо до нашої золотистої картоплі. Страва готова!