Смажені гриби гливи з цибулею і сиром.
Інгредієнти
Гриби – 500 г (гливи) | |
Сир – 100 г | |
Ріпчаста цибуля – 2 головки (великі) | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Рослинне масло – 1-2 стл. | |
Зелень – за смаком |
Іноді все набридає! Хочеться чого-небудь такого… щоб не риба і не м’ясо… І ось тоді на допомогу приходять гриби! Трапляється таке чомусь саме взимку, коли з свіжих грибів – тільки безликі печериці… Або ще гливи!
Гливи справедливо називають універсальним дієтичним продуктом. Крім того, що ці гриби мають стільки корисних поживних речовин і вітамінів у своєму складі, що вони цілком замінюють організму м’ясо – гливи, на відміну від більшості грибів, ще й дуже легко засвоюються. І, нарешті, це просто смачні гриби. Я їх обожнюю!
Приготовлені за цим нескладним рецептом, вони будуть поєднуватися з будь-яким гарніром.
Покроковий рецепт
Цибуля ріпчаста очистити і дрібненько нарізати.
На розпечену сковороду налити рослинне масло, обсмажити на ньому цибулю на середньому вогні, періодично помішуючи, протягом 2-3 хвилин.
Поки смажиться цибуля, промити гливи промити під проточною водою, злегка обсушити, потім нарізати.
До смаженій цибулі викласти гливи. Посолити, поперчити за смаком. Смажити гливи 10-15 хвилин до готовності.
Натерти сир на дрібній тертці.
Посипати сиром гливи, дати йому трохи підтанути (1 хвилину). Вимкнути вогонь.
Посипати все рубаним зеленим луком.
Гливи відмінно підійдуть в якості гарніру практично до будь-якої страви на обід або вечерю. Приємного Вам апетиту!
Порада: Гливи треба готувати не більше 10-15 хвилин. Якщо їх пересмажити, вони втратять всі свої корисні властивості, смак і стануть просто “гумовими”.