Готуються набагато швидше, ніж стандартні голубці, але за смаком не поступаються!
Інгредієнти
Фарш свиноговяжий – 1 кг | |
Рис – 1 склянка | |
Свіжа капуста – 500 грам | |
Цибуля – 1 шт | |
Часник – 3-4 зубчики | |
Сметана – 3 столові ложки | |
Томатна паста – 3 столові ложки | |
Борошно – 1 склянка | |
Яйце – 1 шт |
Спрощена форма всіма улюблених голубців! На смак дуже ніжні і тануть у роті! Подається як самостійне блюдо, не вимагає гарніру.
Покроковий рецепт
Викладаємо фарш в об’ємну ємність. Нарізаємо дрібно цибулю і трьом часточки часнику, викладаємо у фарш. Рис ставимо варитися у співвідношенні: на дві склянки води один стакан рису. Варимо до готовності 20 хвилин, періодично помішуючи і додаючи воду, якщо потрібно.
Капусту нарізаємо невеликими кубиками, складаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо варитися на 20 хвилин на середній вогонь. Це необхідно для того, щоб капуста стала м’якше.
По готовності рис і капусту зняти з вогню, остудити, потім додаємо до фаршу і перемішуємо. Додаємо сіль і улюблені приправки, а також одне яйце, знову ретельно перемішуємо.
Розігріваємо сковорідку з додаванням масла. На обробну дошку висипаємо склянку борошна, вологими руками формуємо з фаршу котлетки, а потім обвалюємо в борошні і викладаємо на сковорідку обсмажуватися. Смажимо з двох боків до золотистої скоринки на середньому вогні ( по 3-4 хвилини з кожного боку)
Поки обсмажуються котлетки, змішуємо сметану і томатну пасту в глибоку миску,додаємо трохи солі і приправ, потім заливаємо водою і розмішуємо, щоб не залишалося згустків. Як обсмажаться наші ледачі голубчики, викладаємо їх в глибоку сковороду, заливаємо томатно-сметанною сумішшю ( суміш повинна закривати більше половини вміст сковорідки) і ставимо гаситися з закритою кришкою на 35-40 хвилин.
Ледачі голубчики готові! Подавати гарячими зі сметанкою і зеленню. Приємного апетиту!