Смачне блюдо, яке буде прекрасним доповненням до легкого салату або в якості закуски на сніданок.
Інгредієнти
Сир Сулугуні | |
Суміш перців | |
Червоний перець | |
Борошно | |
Рослинна олія |
Відразу попереджаю, смажений сир – дуже ситне блюдо, тому не намагайтеся готувати його багато. Велика кількість не з’їсте, а остиглий смажений сир вже не такий смачний, як теплий, відразу зі сковороди. Смажений сулугуні належить до грузинської страви і зазвичай подається з гострими соусами. Але думаю, до такого сиру можна подати вершковий або йогуртовий соуси, хоча, сир сам по собі і так смачний. Смажений сир – відмінна закуска до вина або пива.
Для того, щоб правильно обсмажити сир, його необхідно в чому-небудь обваляти. У вигляді панірування можуть бути хлібні крихти, збите яйце, борошно, мелені горішки, кунжутне насіння, кляр… Сьогодні я буду смажити сир сулугуні в борошні з приправами. Якщо ви любитель гострого або пряного, додайте свої улюблені гострі приправи каррі, часник…теж дуже смачно!
Розповім про деякі нюанси, при смаженні сиру. При смаженні не відходьте далеко від сковороди, готується сир швидко, буквально кілька секунд. Для того, щоб сир «не поплив», смажте його на розпеченій сковороді на сильному вогні. Не тримайте сир на сковороді до повного запікання, лише до моменту зарумянивая, потім відразу ж перевертайте. Готовий смажений сулугуні не залишайте на гарячій сковороді. Приблизний час смаження сиру (у цьому рецепті) з кожної сторони займає 30 – 40 секунд. А взагалі, час смаження залежить від розміру і товщини шматочка. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 4 – 6 великих шматочків. Для зручності, довгі скибочки з середини сиру можна порізати навпіл.
Покроковий рецепт
Інгредієнти.
Приготувати панірування. Змішати у великій тарілці просіяне борошно, дрібку приправи з суміші перців і додати за смаком солодкий червоний перець.
Сир нарізати красивими довгими шматочками. Товщина скибочок повинна бути приблизно з палець.
Шматочки сиру обваляти в борошняній паніровці зі всіх сторін.
Розігріти сковороду з невеликою кількістю рослинної олії (2 столові ложки достатньо). Викласти на розпечену сковороду обваленный в борошні сир.
Смажити сир до утворення хрусткої скоринки зверху, потім відразу перевернути. Для зручності я використовую лопаточку і виделку. Порада: щоб сир не розтікався, смажити його потрібно на сильному вогні. Не потрібно сир прожарювати, лише підрум’янити. Ніжний смажений сир викласти на тарілку, подавати сир потрібно негайно, поки він не став холодним. Відчуйте і ви радість м’якого теплого сир у роті. Приємного апетиту!