Швидкий і корисний обід. Можна харчуватися правильно, красиво і смачно.
Інгредієнти
соба (гречана локшина) – 400 г | |
свинина – 300 г | |
перець болгарський – 1 шт | |
часник – 3 зубчики | |
рослинне масло – 1 ст. л. | |
соєвий соус – 6 ст. л. | |
яблучний оцет – 2 ст. л. | |
цукор – 3 ст. л. | |
сіль – за смаком |
Гречана локшина (соба) відмінна альтернатива звичайним макаронів або спагетті. Крім того, що така локшина дуже смачна, вона ще й корисна.
Покроковий рецепт
Нарізаємо свинину невеликими брусочками.
На сковороду наливаємо олію, кладемо часник, обсмажуємо до золотистого кольору. Прибираємо зі сковороди.
На часниковому маслі обсмажуємо до готовності свинину.
Поки м’ясо готується, робимо соус. Для цього змішуємо соєвий соус, яблучний оцет і цукор. Цукор повинен повністю розчинитися.
Нарізаємо на півкільця перець, додаємо до свинини. Обсмажуємо протягом 3 хвилин.
Повертаємо в сковороду часник, заливаємо все соусом і даємо потушиться хвилини 2-3.
Собу відварюємо в підсоленій воді так, як зазначено на упаковці. Готуємо до стану аль-денте.
Готову локшину відкидаємо на друшляк і перекладаємо в сковороду. Перемішуємо все і тушкуємо разом близько хвилини.
Готову страву прикрашаємо кунжутом.