Найпростіший кляр з кукурудзяного борошна й без яєць не переб’є смак риби, а додасть ніжну шкірку.
Інгредієнти
Риба будь-яка (хек, минтай, пангасіус) – 2 шт. | |
Кукурудзяне борошно – для кляру | |
Сіль, перець і спеції – за смаком | |
Олія – для смаження |
Що може бути простіше, ніж приготування смаженої риби. Страви з риби дуже багато, але незмінним фаворитом багатьох залишається саме смажена рибка.
Особливих секретів у її приготуванні я Вам не відкрию, єдиних нюанс, який я для себе відзначила і хочу поділитися з Вами це те, що риба повинні бути не розморожена до кінця, тобто не в кризі, але тримати щільно форму. Тоді вона буде дуже соковита всередині і з приємною скоринкою зовні. Це схоже на додавання дробленого льоду в чебуреки, хінкалі і пельмені, коли розкушуєш і витікає сік. Але рибці замороженої просто додасть м’якість і соковитість, також вона не розвалиться і буде тримати форму. Як кляру тільки використовуємо кукурудзяну муку, вона легше на відміну від пшеничного в поєднанні з яйцями і не вбирає в себе багато олії.
Покроковий рецепт
Рибу дістати з морозилки і дочекатися щоб підтанув лід, якщо вона в льодяної глазурі. До кінця не розморожуємо, повинна бути твердою. У мене хек, особливої чищення не вимагає тільки витягнути нутрощі, вони в замороженій рибі добре відстають. Плавці не обов’язково відрізати. І ріжемо на порційні шматки. У тарілку насипаємо кукурудзяне борошно, додаємо а неї сіль, перець, спеції і розмішуємо.
Розігріваємо сковороду з маслом, обвалюємо рибу в клярі і викладаємо смажитися на середньому вогні, як тільки кляр добре схопиться, накрити кришкою на пару хвилин, потім відкрити і перевернути на іншу сторону і виконати теж саме.
Це робимо для отримання скоринки і пропарюють рибу під кришкою,щоб зберегти соковитість.
Подаємо до столу з салатом зі свіжих овочів або до коханої гарніру. Приємного апетиту!