Соковита яловичина, запечена з хурмою і айвою

Соковита яловичина, запечена з хурмою і айвою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Діжонську гірчицю викласти в глибоку широку посуд, додати оливкову олію, збити виделкою компоненти, змастити з усіх боків гірчичним маринадом м’якоть яловичини, укутати м’ясо харчовою плівкою і на добу залишити в якомусь холодному місці.

Почистити цибулю і нарізати його товстенькими кільцями, приготувати нарізку у вигляді тонких пластин з айви і хурми, потім застелити харчовою фольгою глибоку прямокутну форму для запікання.

Викласти у форму цибульні кільця і розподілити рівним шаром, зверху покласти яловичину, змащену маринадом, посолити її і присипати сумішшю різних перців. Крім того, на мариноване м’ясо викласти нарізані плоди, розкласти свіжі гілочки шавлії, всю цю ароматну композицію закрити вільними краями харчової фольги.

Поставити пряну яловичину з фруктами в духовку і запікати при двохстах градусах протягом півгодини, потім зменшити температуру і продовжити процес запікання ще хвилин сорок. Як тільки запашна яловичина з фруктами буде готова, остудити її прямо в духовці, після чого нарізати порційними шматками, перекласти на велике блюдо і подавати з розсипчастим рисом або якимось іншим гарніром.

Ті, кому не дуже подобається ідея приготування яловичини з хурмою або айвою, можуть використовувати які-небудь інші фрукти, найголовніше, щоб вони були дуже соковитими. Непоганим варіантом можуть стати апельсини або інші цитрусові фрукти, завдяки яким м’ясо придбає не тільки необхідну соковитість, але і незвичайний святковий смак.