Хапама – національне блюдо вірменської кухні. Оригінальний рецепт являє собою фаршировану рисом гарбуз. Для повсякденного ж приготування більше підходить полегшений варіант.
Інгредієнти
гарбуз – 1 кг | |
рис – 350 гр. | |
родзинки – 250 гр. | |
сіль – щіпка | |
соняшникова олія – 2 ст. л. |
Родзинка цієї страви – гарбуз. Хоча родзинки тут присутній теж!
Покроковий рецепт
Гарбуз середнього розміру очистити і нарізати кубиками. На соняшниковій олії злегка обсмажити родзинки і гарбуз.
Рис промити і додати в сковороду. Перемішати і теж трохи обсмажити.
Потім додати 1,5 склянки води, так, щоб трохи перекривала вміст сковороди. Додати щіпку солі для смаку. Варити до повного приготування рису.
Ароматний і корисний плов готовий. Таке блюдо можна готувати дітям, виходить солодкий, як десерт. При бажанні можна полити медом.