Солодкий плов з гарбузом (хапама)

Солодкий плов з гарбузом (хапама) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Хапама – національне блюдо вірменської кухні. Оригінальний рецепт являє собою фаршировану рисом гарбуз. Для повсякденного ж приготування більше підходить полегшений варіант.

Інгредієнти

гарбуз – 1 кг
рис – 350 гр.
родзинки – 250 гр.
сіль – щіпка
соняшникова олія – 2 ст. л.

Як приготувати Солодкий плов з гарбузом (хапама)

Родзинка цієї страви – гарбуз. Хоча родзинки тут присутній теж!

Покроковий рецепт


Гарбуз середнього розміру очистити і нарізати кубиками. На соняшниковій олії злегка обсмажити родзинки і гарбуз.

Рис промити і додати в сковороду. Перемішати і теж трохи обсмажити.

Потім додати 1,5 склянки води, так, щоб трохи перекривала вміст сковороди. Додати щіпку солі для смаку. Варити до повного приготування рису.

Ароматний і корисний плов готовий. Таке блюдо можна готувати дітям, виходить солодкий, як десерт. При бажанні можна полити медом.