Простий і доступний рецепт приготування капустяної солянки різноманітить ваше меню. Капуста в страві доповнено овочами і маринованими грибами – шампіньйонами.
Інгредієнти
Капуста білокачанна – 500 гр | |
Вода – 150-200 мл | |
Морква – 1 шт. | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт. | |
Масло рослинне – 40 мл | |
Печериці мариновані – 150 гр | |
Сіль – за смаком | |
Перець чорний мелений – за смаком | |
Цибуля зелена – 4-5 пір’я | |
Томатний соус – 1,5 ст. л. |
Для приготування солянки з капусти нам знадобиться каструля, а також сковорідка. Крім капусти і маринованих грибів використовується морква свіжа, цибуля, томатна паста. Інші подробиці реалізації рецепта – в нашому покроковому описі.
Покроковий рецепт
Підготуємо основний інгредієнт представленого страви – капусту. Шаткуємо її дрібно, викладаємо в миску. Присипаємо капустяну нарізку сіллю і мнемо чистими руками.
Капусту перекладаємо в каструлю, додаємо воду. Ставимо на вогонь нудитися на середній вогонь.
Паралельно підготуємо інші інгредієнти нашої капустяної солянки. Очистимо від шкірки моркву, цибулю – від лушпиння. Подрібнимо моркву на терці, цибулю, використовуючи ножик.
Підготовлені подрібнені овочі викладаємо для обжарювання в рослинне масло.
Доводимо овочі до м’якості, потім додаємо мариновані шампіньйони. Тушкуємо 5 хвилин.
Піджарку з овочів з грибами, викладаємо в каструлю до капусти.
Додаємо томатний соус. Перемішуємо. Тушкуємо на малому вогні 25 хвилин.
Готову солянку з капусти з грибами в кінці приготування приправляємо меленим чорним перцем, додаємо нарізку із зелені.
Смачна капустяна солянка з грибами готова!
Подаємо до столу, приємного апетиту!